To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sigma/Diamante Ogólne - Brak długich świateł....

margac - 17-12-2008, 18:11
Temat postu: Brak długich świateł....
Witam wszystkich ! Mam Sigmę od 5 lat i jeździ super ,bez żadnych awarii. Jednak już od zakupu nie działały długie światła tzn. kiedyś jak pociągnąłem mocniej wajchę do siebie to na sekundę się zapalały, teraz już nie. Dodam ,że przy wyłączonej stacyjce wystarczy ,że lekko pociągnę włącznik do siebie to zapalają się światła krótkie i świecą tak długo jak trzymam przełącznik. Myślę ,że nadszedł czas po tych 5 latach aby to wreszcie naprawić... :oops:

Proszę o pomoc w tym temacie i pozdrawiam wszystkich posiadaczy SIGMEK !

Anonymous - 18-12-2008, 09:12

W takim razie sprawdź manetkę sterującą światłami.
Anonymous - 18-12-2008, 09:24
Temat postu: Re: Brak długich świateł....
margac napisał/a:
Witam wszystkich ! Mam Sigmę od 5 lat i jeździ super ,bez żadnych awarii. Jednak już od zakupu nie działały długie światła tzn. kiedyś jak pociągnąłem mocniej wajchę do siebie to na sekundę się zapalały, teraz już nie. Dodam ,że przy wyłączonej stacyjce wystarczy ,że lekko pociągnę włącznik do siebie to zapalają się światła krótkie i świecą tak długo jak trzymam przełącznik. Myślę ,że nadszedł czas po tych 5 latach aby to wreszcie naprawić... :oops:

Proszę o pomoc w tym temacie i pozdrawiam wszystkich posiadaczy SIGMEK !

Krótkie ?????

Anonymous - 18-12-2008, 13:18

JAK COŚ TO MAM DO ODSTĄPIENIA MANETKĘ DO WERSJI BEZ PODUSZKI POWIETRZNEJ KIEROWCY
margac - 18-12-2008, 20:53

Herdi napisał/a:
Krótkie ?????

Tak się kiedyś mówiło : drogowe=długie mijania=krótkie.

Poradzcie jak sprawdzić taką manetkę, jak ja sprawdzę i potem juz nie poskładam to mam po kierunkowskazach czyli jak to sie kiedys mówiło " migaczach" .. :mrgreen:

Anonymous - 18-12-2008, 21:01

Spokojnie. Wszystko rozkładaj powoli i starannie. Ja kiedyś miałem w Seacie Toledo podobny problem i okazało się, że taka zapadka była wygięta.