Carisma - Ogólne - [Cari 1.8 GDI] Immobilaiser i spaliny w srodku
robus75 - 18-12-2008, 12:27 Temat postu: [Cari 1.8 GDI] Immobilaiser i spaliny w srodku Witam. Czy ktos moze mi powiedziec czy w Cari 1.8 GDI jest kluczyk z immobilaiserem czy bez? Tak z ciekawosci chcialbym zapytac. I drugie pytanie. Co sie dzieje ze w czasie jazdy nie czuje spalin w srodku a w korku czuc z nawiewu.
gulgulq - 18-12-2008, 12:36
Spaliny zasysa ci z jezdni od innych samochodów. Ustaw nawiew na obieg zamkniety przed wjechaniem w korek.
Imobilaiser na 90% jest.
robus75 - 18-12-2008, 12:39
Ale jak stoje kolo domu to tez czuje spaliny w srodku. Zaznaczam ze mieszkam poza miastem i nie ma mozliwosci zasysania innych spalin. I dzieki za odpowiedz dotyczaca immobilaisera.
Student - 18-12-2008, 12:44
Może z łącznika elastycznego są przewiewy lub na uszczelkach coś przecieka i masz spaliny.
Co do imo. to nie zawsze jest, kwestia wielkości kluczyka: jak masz taki mały (trochę większy od tego z POLONEZA to nie ma imo.)
robus75 - 18-12-2008, 12:54
A co to jest łącznik elastyczny i gdzie sie znajduje A kluczyk mam taki duzy chyba i z pilotem.
Student - 18-12-2008, 13:03
Łącznik elastyczny (chyba zwany potocznie portkami taka siatka zwijana z wielu drucików) jest częścią układu wydechowego a znajduje sie na samym dole pod silnikiem, w okolicy grodzi czołowej.
Masz imo.
robus75 - 18-12-2008, 13:07
Dzieki za upewnienie ze mam imo. A co do tej zlaczki to zobacze jak bede gdzies na kanale.
mlun - 18-12-2008, 22:41
Kolega już dobrze wytłumaczył ale portki to chyba co innego niż łącznik elastyczny:P
Student - 19-12-2008, 08:07
W samochodzie jest kilka łączników elastycznych,
My mówimy o łączniku elastycznym układu wydechowego (mylnie nazywanym przez niektórych portkami, bo nasz łącznik właśnie łączy się z portkami i ma za zadanie tłumić drgania z silnika) dlatego przytoczyłem i to określenie.
maciej76 - 19-12-2008, 10:31
Student napisał/a: | My mówimy o łączniku elastycznym układu wydechowego (mylnie nazywanym przez niektórych portkami, bo nasz łącznik właśnie łączy się z portkami i ma za zadanie tłumić drgania z silnika) |
Chyba chodzi Wam o tłumik drgań. Jeżeli byłaby przy nim nieszczelności. To byłoby słychać "pierdzenie" oraz odczuwa się drgania w kabinie, jakby ktoś pod spodem wiercił w podwoziu Kiedyś miałem z tym problem w CC 700
crimi - 19-12-2008, 16:20
Portki to nic innego jak kolektor wydechowy.
mlun - 19-12-2008, 23:00
Student wiem o czym rozmawiamy:P Natomiastcrimi chyba wyjaśnił już reszte co do tej wypowiedzi:P.
SHARK1979 - 30-12-2008, 16:58
Witam, u mnie też nieraz śmierdzi spalinami w kabinie ale łącznik elastyczny ten za kolektorem mam dobry- jakieś jeszcze pomysły na smrodek w kabinie
emfranc - 15-02-2009, 11:46
Mam te same objawy - przyczyną może być przedmuchana uszczelka między blokiem silnika a kolektorem wydechowym - mechanior dał 90%, bo żeby być na 100% pewnym i wykluczyć pęknięty kolektor trzeba go wyjąć i obejrzeć. Ogólnie kolo zna się na rzeczy i kumaty jest bo choć twierdził, że przy GDI nigdy wcześniej nie robił, to kompletny rozrząd wymienił koncertowo a i filtr paliwa zlokalizował bez podchodzenia do auta
Jeśli chodzi o siatkę (nie wiem czy jest to łącznik czy część łącznika) to sprowadziłem Cari już z jej strzępami, usunąłem bez żalu i oczom ukazała się taka harmonijka - to ona faktycznie tłumi drgania pochodzące z silnika. po usunięciu samej siatki nie odczułem żadnych dodatkowych drgań - dlatego myślę że jest to tylko osłona łącznika. Początkowo chciałem to wymienić, ale krzyknęli za to 180zł w jakimś serwisie tłumików i stwierdziłem, że skoro nie drga, nie kopci to jest ok i wymienię jak się przepali. Od tamtego czasu zrobiłem już ponad 60kkm i nic
rodman26 - 15-02-2009, 12:09
Co do imobilaisera to ja akurat mam mały kluczyk i też jest imo,więc najlepiej iść do najbliższego punktu dorabiania kluczy i niech sprawdzą co w nim siedzi bo ja się wlasnie zdziwiłem
|
|
|