To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Motostat.pl

wizard - 18-12-2008, 13:45
Temat postu: Motostat.pl
Zapraszam do odwiedzin i korzystania ze stronki, dzięki niej już niedługo dowiesz się ile tak naprawdę kosztuje kilometr jazdy Twoim samochodem, ile tak naprawdę pali i ile w niego włożyliście pieniędzy. Już wkrótce uruchomiona zostanie przypominajka o racie za ubezpieczenie, o przegladzie czy o wymianie oleju.
Serwis jest stosunkowo młody ale rozwija się bardzo prężnie. Serdecznie zapraszam i z góry przepraszam jeżeli ktoś potraktuje to jako spam, ale widzę że wiele osób korzysta z sygnaturki ze strony prowadzonej za naszą zachodnią granicą, więc pomyślałem czemu by to nie miałoby być po polsku.
Mam nadzieje że zarząd klubu będzie skory do współpracy.
Jeszcze raz zapraszam
http://motostat.pl - Miej wydatki pod kontrolą

saphire - 18-12-2008, 14:14

Wolę spritmonitor.de gdzie od dawna sobie wszystko rejestruję - tam jest wygodny, przejrzysty i oszczędny interfejs a tu nie bardzo...
wizard - 18-12-2008, 14:24

saphire napisał/a:
Wolę spritmonitor.de gdzie od dawna sobie wszystko rejestruję - tam jest wygodny, przejrzysty i oszczędny interfejs a tu nie bardzo...

Każdy ma prawo wyrazić swoją opinię, choć w niedługim czasie będzie opcja importu z spritmonitor.de dzięki czemu w łatwy sposób będzie można pobrać wszystkie statystyki, a co do interfejsu, jest od dopiero tworzony dzięki zebranym opiniom, mam nadzieje że w przyszłości bardziej spodoba się nasza wersja serwisu nad którą cały czas pracujemy.

czekoladka_1981 - 18-12-2008, 14:25

Już od kilku lat korzystam z autocentrum w dziale Dzienniczek auta i też tam rejestruję.
wizard - 30-12-2008, 15:00

saphire napisał/a:

Od dziś aktywna jest opcja importu danych z pliku CSV, co oznacza możliwość łatwej migracji z niemieckiej konkurencyjnej strony
Opcja dostępna po zalogowaniu i kliknięciu w statystyki pojazdu

wojtas20 - 30-12-2008, 15:04

chyba będę patriotą i przejdę ze spritmonitora na to.. 8)
czekoladka_1981 - 30-12-2008, 16:22

Bardzo przydatny dla tych co nie znają j. obcych. Wszystko przeniosłam na motostart i o dziwo ładnie i przejżyście to wygląda :)
wizard - 06-01-2009, 11:53

czekoladka_1981 napisał/a:
Bardzo przydatny dla tych co nie znają j. obcych. Wszystko przeniosłam na motostart i o dziwo ładnie i przejżyście to wygląda :)

motostat czekoladko, ale to szczegół :lol: :lol: :lol:
miło nam że się podoba i komuś przydaje :mrgreen:

gulgulq - 06-01-2009, 11:59

od zawsze używam excela :D

wygodny, przejrzysty i funkcjonalny :)

Anonymous - 06-01-2009, 12:43

właśnie się zarejestrowałem :D a praktyka pokaże jak się sprawdzi
knut - 11-01-2009, 15:57

też spróbuję rodzimej produkcji, chociaż widzę, że MM coś słabo reprezentują stronkę, w przeciwieństwie np. do mazdaspeed. nie dajmy sie :)
londolut - 11-01-2009, 16:25

czekoladka_1981 napisał/a:
Wszystko przeniosłam na motostart
A u mnie wystąpił błąd podczas importu i ni jak nie daje się naprawić. Mianowicie stało się tak:

Przez co średnie spalanie mam zawyżone :? Anybody can help?

knut - 11-01-2009, 17:30

londolut, wszystko ok, motostat nie wylicza z pierwszego i drugiego spalania, bo mieli jakies tam błędy. liczą od trzeciego dopiero, mają to naprawić.
czekoladka_1981 - 11-01-2009, 17:37

Może dlatego że na motostart dałeś tankowanie wpis na full , na spritmonitorze masz do 1/2 . Może tu tkwi błąd :?: , lepiej może wizart wytłumaczy gdyż to on założył ten temat.
lipa40 - 11-01-2009, 19:09

wizard napisał/a:
Jeszcze raz zapraszam
http://motostat.pl - Miej wydatki pod kontrolą
no to się zarejestrowałem, a co dalej :?: zobaczymy :D