Carisma - Techniczne - Wyciek plynu chlodniczego
kamil777 - 19-12-2008, 21:57 Temat postu: Wyciek plynu chlodniczego Witam mam taki problem od jakiegos czasu w niewielkich ilosciach ubywa mi plynu chlodniczego ze zbiornika wyrównawczego, a dwa dni temu podlozylem pod auto karton na noc i rano stwierdzilem na nim niebieska plame petrygo (pod zderzakiem na wysokosci lewego reflektora) dzisiaj na kanale sprawdzalem przy wlaczonym nagrzanym silniku i nigdzie zadnego wycieku wszedzie sucho wyglada na to ze ucieka dopiero jak ostygnie i dluzej postoi. Znajomy stwierdzil ze byc moze poprostu skapuje jak ostygnie z tego weza sluzacego do wyrownania cisnienia, ktory odchodzi od pokrywy zbiornika wyrownawczego i nie jest nigdzie podlaczony. Czy taka opcja istnieje lub skad moze byc jeszcze ten wyciek?
MAłY - 19-12-2008, 22:40
To,ze masz plame pod lewą lampą to nic nie znaczy. Moze byc wyciek z prawej strony chłodnicy i np po zderzaku spływa na lewą strone. Przejedz ręką pod spodem chłodnicy i może coś znajdziesz, sprawdz jeszcze okolice czujnika i korka spustowego na dole chłodnicy.
Anonymous - 20-12-2008, 21:03
Miałem podobnie. Ubytek płynu chłodniczego. Okazało się że termostat przepuszczał. Wymieniłem uszczelkę i jest spokój. Ale co ja się naszukałem gdzie leje to tylko Wszechmogący wie:). Acha uszczelka jest o przekroju kwadratu i można bez problemu zastąpić ją oringiem.
siwek - 20-12-2008, 21:50
sprawdz dokładnie te elementy co przedmówcy opisali ale prawdopodobnie cieknie ci z węża od zbiornika wyrównawczego chyba że gdzieś masz malutką dziurkę
|
|
|