To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Galant E3xA i starsze - [E33A 2.0] WYmiana sprezyn /tył/

PAVEU - 22-12-2008, 20:51
Temat postu: [E33A 2.0] WYmiana sprezyn /tył/
WItam jak w temacie-czyli mam nowe springi na tył do Misiaka. Pytanie: zrobie sam bez tych "sciskow" do sprezyn czy dawac zarobic "mechaniorom" ? ewentualnie jakies porady co i jak to zrobic :)

pozdrawiam!

siudii - 22-12-2008, 22:40

Głowy nie dam ale wydaje mi się, że nie trzeba żadnych ścisków. Podnieś tył samochodu i zobacz czy sprężyna nie jest bardzo napięta. Co do montażu to pewnie będziesz musiał odkręcić i wyciągnąć całe McPhersony zamienić sprężyny i analogicznie z powrotem włożyć. Zobacz jak to jest rozrysowane w manualu tam powinno być co i jak łącznie z momentami dokręcania śrub.

Napisz jakie sprężyny kupiłeś i jakie wrażenia po wymianie, pytam, bo też się przymierzam do wymiany.

Krzyzak - 23-12-2008, 11:52

tylne sprezyny scisniesz rekami - tylko potrzeba kogos do pomocy, bo brauje 3ciej reki do wkrecenia sruby
PAVEU - 23-12-2008, 14:51
Temat postu: [E33A 2.0]
okej napisze jak zmienie ... zakupilem je w intercarsie bez znizki 109pln chyba...
czyli musze wykrecic calego amorka wlozyc springa i zmontowac amor na nowo dobrze dobrze ?:)

pozdrawiam!

[ Dodano: 06-01-2009, 16:31 ]
zgodnie z obietnica zmienilem te sprezyny (troche to trwalo i na raty ze wzgledu na brak czasu) i moge powiedziec ze pomimo tego ze amory z tylu mam do wymiany to roznica jest znacznie odczuwalna. Pupa poszla znacznie w gore i tyl tak nie siedzi :)

pozdrawiam!