To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - klosz?

Anonymous - 05-06-2006, 10:59
Temat postu: klosz?
Witam
niedawno moja carisma miala spotkanie z sarenka :(
na szczescie nie doznala wiekszych urazow (czego nie mozna powiedziec o sarence)
mam zatem pytanie czy mozna kupic sam klosz do reflektora, gdyz sarenka mi go pekla, reflektor jest sprawny wiec zakup calego nowego bylby bez sensu, szczegolnie ze wyglada ze chyba mozna wymienic sam klosz, czy ktos mial podobne doswiadczenia?

pozdrawiam

gosia

Chooper - 05-06-2006, 12:32

jak widzisz, w ASO lampa występuje tylko jako cały element 80060L/80060R, także kloszy jako takich nie ma. Z resztą znając koleje losu, nawet po dostaniu gdzieś samego klosza, były by problemy z utrzymaniem szczelności reflektora.

Jedyna szansa, to taka, że znajdziesz gdzieś cały reflektor z uszkodzonymi mocowaniami. A tak to niestety kapota

pozdrawiam

Krzyzak - 05-06-2006, 13:16

http://www.bhmd.pl - mogą mieć całe lampy, za to tanio - ale te nie mają el. regulacji, więc pozostaje takie rozwiązanie, że z tej nowej można próbować przeszczepić sam klosz do starej

ew. pozostaje szukanie takiej lampy na złomie - może na Allegro mają?

Anonymous - 05-06-2006, 13:25

dziekuje bardzo za odpowiedz i porade

pozdrawiam

gosia

Student - 05-06-2006, 14:42

Wymiana samego klosza to raczej marne rozwiązanie po roku zacznie matowieć i bedzie zbierać się para, odklejanie klosza od lampy to też ryzyko uszczerbania krawędzi albo pęknięcia samego klosza, kiedyś robiłem tekie operacje w trochę zabytkowym autku i naprawdę ciężko jest zrobić coś dobrze.