To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EA5A 2.5] przekładka skóry z kombi do sedana

frykas - 26-12-2008, 20:29
Temat postu: [EA5A 2.5] przekładka skóry z kombi do sedana
tak jak w temacie zastanawiam się czy będzie wszystko pasowało(boczki i siedzenia), szczególnie chodzi o tapicerki tylnych drzwi i tylne siedznienia... przerabiał kotoś z was coś takiego?
PiotrBe - 27-12-2008, 18:17

frykas napisał/a:
szczególnie chodzi o tapicerki tylnych drzwi i tylne siedznienia

Tylne siedzenia mają różnicę choćby w zagłówkach, nie przyglądalem się dokladniej sedanom ale podejrzewam ze w mocowaniach tez bedzie róznica.
Gdybyś chciał moge porobić zdjęcia i dla porównania wysłać jak wyglądaja mocowania w kombi - siedzeń bo tapicerki drzwi nie chcialbym zdejmować.
pozdro

frykas - 27-12-2008, 19:31

dzieki za chęć pomocy... jeśli na forum nie bedzie nikogo kto przerabiał podobny zabieg to na na bank się do Ciebie zgłosze
spown - 27-12-2008, 21:54

Na pewno jest inne mocowanie pasa środkowego...
Bartek - 27-12-2008, 22:01

Cała tylna kanapa jest inna - mocowania dolne, górne, lekko kształt boczków tylnych. Przód p&p....
frykas - 27-12-2008, 22:56

ehh... to niedobrze, szukam od jakiegoś czasu czarnej, skórzanej tapicerki do sedana i jedyne co udało mi się znaleźć to komplet od kombi... czyli poszukiwania czas wznowic ... dzięki wam za wszystkie odpowiedzi
Hugo - 04-12-2010, 14:41

Bartek napisał/a:
Cała tylna kanapa jest inna - mocowania dolne, górne, lekko kształt boczków tylnych
I nie da się tego przerobić żeby nie było widać rzeźby? Boczki tylne nie pasują w jaki sposób (w którym miejscu)?
wilukce - 04-12-2010, 14:44

W boczkach w kombi głośniki są w drzwiach a w sedanie w półce ... tak mi się wydaje.
Hugo - 04-12-2010, 14:48

wilukce napisał/a:
W boczkach w kombi głośniki są w drzwiach a w sedanie w półce ... tak mi się wydaje.
Dobrze Ci się wydaje, ale to akurat nieważne. Nic by mi nie przeszkadzały kratki na głośniki w tylnych boczkach. Chodzi mi o kształt i mocowanie boczków.
ALEX-77 - 11-12-2011, 00:38

Witam
Też właśnie stoje przed dylematem :czy boczki drzwiowe tylne z kombi będą pasować do sedana,nie mam u kogo sprawdzić ,pytałem na allegro różnych handlarzy ale bez odzewu :? na forum też załozłem temat ale wylądował w śmietniku :doubt: w koncu znalazłem odpowiedni temat ,więc jeżeli ktoś wie to prosze o podpowiedz .

Owczar - 11-12-2011, 01:48

ALEX-77, umiesz czytać? Czy tylko pisać?

3 posty wyżej kompetentna osoba już napisała!!
Bartek napisał/a:
Cała tylna kanapa jest inna - mocowania dolne, górne, lekko kształt boczków tylnych. Przód p&p....

Na PW też wysłałem link gdzie była odpowiedź.
sveno napisał/a:
sipex, gdzieś już był poruszany ten temat, podobno różnica jest w boczkach tylnych drzwi (nie ylko głośniki ale i kształt) a także tylna kanapa jest inna

ALEX-77 - 11-12-2011, 02:58

Owczar napisał/a:
ALEX-77, umiesz czytać? Czy tylko pisać?

3 posty wyżej kompetentna osoba już napisała!!
Bartek napisał/a:

Na PW też wysłałem link gdzie była odpowiedź.
sveno napisał/a:
sipex, gdzieś już był poruszany ten temat, podobno różnica jest w boczkach tylnych drzwi (nie ylko głośniki ale i kształt) a także tylna kanapa jest inna

Owczar OK ale nadal w tych tematach nie ma 100% odpowiedzi bo:
Bartek napisał/a:

można odebrać że chodziło mu o boczki tylniej kanapy :?
a co do :
sveno napisał/a:

i to właśnie słowo "podobno" nadal nie wyjaśna na 100% pewności co do pasownośći boczków ,dlatego znalazłem ten temat i pytam bo jak sam widzisz ostatni post jest z 2010r więc moze ktoś od tego czasu dowiedział się na 100% jak to faktycznie jest z tą przekładką.no ale nic widzę że chyba nie, będę musiał osobiście poszukać jakiegoś kombika i porównać ,dam znać jak pomierzę :P

m6riano - 11-12-2011, 15:07

Chcesz pogadaj z Robertemdg, możesz kupić cały kpl. od kombiaka za coś ok.500zł i przypasować, wtedy będziesz miał 100% PEWNOŚCI.
pozdrawiam

ALEX-77 - 29-12-2011, 14:49

Hugo napisał/a:
wilukce napisał/a:
Dobrze Ci się wydaje, ale to akurat nieważne. Nic by mi nie przeszkadzały kratki na głośniki w tylnych boczkach. Chodzi mi o kształt i mocowanie boczków.

Dzisiaj w końcu założyłem boczki drzwiowe z wersji kombi do sedana i pasują idealnie przednie jak i tylne wszystkie mocowania są identyczne ,różnica to tylko że wersja kombi ma w tylnych kratkę na głośnik.

Hugo - 30-12-2011, 08:56

ALEX-77 napisał/a:
Dzisiaj w końcu założyłem boczki drzwiowe z wersji kombi do sedana i pasują idealnie przednie jak i tylne wszystkie mocowania są identyczne ,różnica to tylko że wersja kombi ma w tylnych kratkę na głośnik
Genialnie! Wreszcie ktoś to w 100% potwierdził. A co z tylną kanapą? Montowałeś od kombi?