To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - podłokietnik

salezian - 27-12-2008, 19:55
Temat postu: podłokietnik
Witam
Moi drodzy czy podłokietnik w Lancerku jest regulowany ?. Na zdjęciach wygląda na to że jest on mocno cofnięty do tyłu, tak że nie wiem w ogóle jakie jest jego przeznaczenie. Bo trudno chyba na nim oprzeć łokieć podczas jazdy :lol:

adamos - 27-12-2008, 21:10
Temat postu: Re: podłokietnik
salezian napisał/a:
Witam
Moi drodzy czy podłokietnik w Lancerku jest regulowany ?. Na zdjęciach wygląda na to że jest on mocno cofnięty do tyłu, tak że nie wiem w ogóle jakie jest jego przeznaczenie. Bo trudno chyba na nim oprzeć łokieć podczas jazdy :lol:

nie nie jest

Anonymous - 27-12-2008, 21:10

U mnie w wersji Invite nie jest regulowany. Mam maksymalnie opuszczony fotel i nie odczuwam, że jest za nisko. Inaczej ma się sprawa po lewej stronie - podłokietnik drzwi jest znacznie oddalony od łokcia. Z drugiej strony nie ogranicza to ewentualnych manewrów kierownicą w nagłych sytuacjach.
salezian - 27-12-2008, 23:25

Szkoda. Nie chodzi mi de facto o wysokość podłokietnika, ale o jego długość. Strasznie krótki mi się wydaje.
Anonymous - 28-12-2008, 11:03

Zanim kupiłem Lancera, jeździłem trochę Audi kolegi, i u niego podłokietnik był regulowany i bardzo długi, a co za tym idzie bardzo wygodny, w lancerze na początku bardzo mi przeszkadzał, ale teraz się przyzwyczaiłem i nawet na 2 lub 4 biegu można oprzeć łokieć i jeszcze potrzymać za gałkę :) .
Lindinho - 28-12-2008, 14:03

Bez dwóch zdań podłokietnik jest cofnięty za bardzo. Ale ten samochód ma tyle innych plusów, że mu wybaczam. Także i to że po ostatnim myciu zauważyłem pierwszą rysę na lewych tylnich drzwiach :x
scoro - 29-12-2008, 09:41

Jako, że jestem tu nowy wypadałoby się najpierw przywitać, tak więc witam wszystkich mitsumaniaków ;)

Swojego Lancerka jeszcze nie odebrałem (już nie dużo czasu zostało 8) ), ale po testowaniu autek i wyciąganiu ich na jazdy próbne trzeba przyznać, że podłokietnik ten jest całkiem w porządku. Przynajmniej nie przeszkadza w jeździe.
Pytanie czy taka rzecz jak podłokietnik może w tym przeszkadzać ?.
Ano na przykład w takim nowym Oplu Astrze III rozwiązanie jest tragiczne. Przy rozłożonym podłokietniku nie idzie po ludzku zaciągnąć ręcznego ;| Nie ma to jak dobry projektant :D

Artii - 29-12-2008, 09:58

Lindinho napisał/a:
Także i to że po ostatnim myciu zauważyłem pierwszą rysę na lewych tylnich drzwiach :x

Rysa to już chyba Twoja sprawka :mrgreen: .

Anonymous - 29-12-2008, 22:02

Auto bez rysy to jak żołnierz bez karabinu............... :mrgreen:
Anonymous - 07-01-2009, 20:19

Ja z pytaniem do nowych posiadaczy lancera o miejsca na kubki przed podłokietnikiem czy one są u was zamykane taka klapką czy jest normalnie jak w moim że są dziury w których zbierają się paprochy i trzeba je odkurzaczem wyciągać?
michalek_p - 07-01-2009, 20:38

U mnie jest zamykane na klapke.
ElemenT - 07-01-2009, 21:10

jak masz invite to masz otwory, jak wyzsza wersje to masz klapke, z tego co pamietam
no i zalezy to od wersji
sedany maja juz od invite, a sportbacki od tej wyzszej

Trik - 08-01-2009, 00:06

Ja mam sedana Invite i żadnego dekla na stojaku do kubków. Chyba sportback ma to coś od Invite. Ewentuele w autkach z dostaw 2008, bo mój z pierwszego transportu 2007 jest.
mily - 08-01-2009, 14:10

Trik napisał/a:
Ja mam sedana Invite i żadnego dekla na stojaku do kubków. Chyba sportback ma to coś od Invite. Ewentuele w autkach z dostaw 2008, bo mój z pierwszego transportu 2007 jest.

Tak w Sportbacku klapka jest od Invite - co mnie bardzo ucieszyło przy odbiorze, bo raziło mnie to bardzo w sedanie, że takie dziury bez dekla :)

sla - 08-01-2009, 16:19

scoro napisał/a:

Ano na przykład w takim nowym Oplu Astrze III rozwiązanie jest tragiczne. Przy rozłożonym podłokietniku nie idzie po ludzku zaciągnąć ręcznego ;| Nie ma to jak dobry projektant :D

Podlokietnik ma byc pomocny przy jezdzie i taka jest jego rola, akurat w Astrze jest w/g mnie bardzo przyzwoity bo spelnia swoje zadanie.