To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Projekt Monster -Czyli 2 Evolucje Colta GSR :)

Anonymous - 27-12-2008, 20:03
Temat postu: Projekt Monster -Czyli 2 Evolucje Colta GSR :)
Otwieram temat do dyskusji dotyczacy budowy Colta popularnie zwanego Gti-kiem z napedem na 4 kola.

Mamy baze jest to colt 1,6 16V z 93 roku o oznaczeniach CC4A z napedem na 4 kola
Narazie "temat" wyglada tak :

Dziś dokonałem b.dobrego zakupu od przemiłych ludzi jest to rozchwytywany
Colt Gti 1,8 DOHC 16v w stanie taki jakim widac padniety bendiks uszela pod deklem chlapie ale sie zrobi sie zrobi :)

A tak wygląda dawca :)

auto omawiane w temacie "Kolejny Gtik na tapecie"
Jest to model z aukcji na Ebayu niemieckim oraz ostatnio na Allegro kto wertuje stronice wie ocb :)

Zeby sie przekonac w jakim jest stanie trzeba jechac i ogladnąc a nie peplać że to padlina ;p
:D

Ruszamy pelną parą :)
pozdrowki
bwr

Rafal_Szczecin - 27-12-2008, 21:09

bedzie potwor , bedzie potwor :twisted:
Bartek - 27-12-2008, 21:23

O czym tu dyskutować - trzeba brać klucze w ręce i kręcić.... swap 4g93 w miejsce 4g92 w 2 osoby oceniam na dzień pracy MAX....
Misiek :) - 27-12-2008, 22:45

jak robić swap to już wszystkie części sprawdzić od razu powymieniać co nie pasi:)
zapowiada się prawdziwe rasowe gti:)
powodzenia

kartomaniak gti - 28-12-2008, 00:20

no to sporo pracy przed Tobą.......i te koszty :mrgreen:
rosomak1983 - 28-12-2008, 03:06

Kurde powodzenia !!!! z niecierpliwoscia czekam na efekty
Anonymous - 28-12-2008, 11:20
Temat postu: [CAxA]
Bartek napisał/a:
O czym tu dyskutować - trzeba brać klucze w ręce i kręcić.... swap 4g93 w miejsce 4g92 w 2 osoby oceniam na dzień pracy MAX.

Tak Bartku tylko nie mamy Cie pod ręką :) .Po nowym roku bede wiedzial czy beda dokumenty do czerwonego.Maja doslac je z DE.Jezeli bedą to powiem tyle - żal go ciachać...

kartomaniak gti napisał/a:
no to sporo pracy przed Tobą.......i te koszty :mrgreen:

Zgadza sie :) Czeka mnie mały remont silnika w 1,8 oraz blacha w 1,6.
Ogolnie nie zniechecaja mnie koszty te na pewno sie zmniejszą z czasem na pewno będą niższe niz w przypadku swapa na 4G63 lub którejś z gen serii evo - dostępność części w PL do tych modeli.
Narazie tyle powiem bo tyle wiem.Z tematem sie ociągałem ale wole coś zadziałac najpierw a pozniej o tym gadac - jestem ciekaw waszych opini innych pomysłów - licze po prostu na Wasze wsparcie chłopaki :) bo miedzy innymi tez tu wlasnie od tego jestesmy :)
Pozdrawiam!
bwr

Wiem ze moge sie powtarzać ale dla Was Chłopaki warto -

Mateo567
Jogurt
shortybmx
Londolut
Rafq
Zok

i osoby o ktorych moge nie wiedziec ze sie angazowały ;p
Dziekuje Wam za czas poświecony i pomoc w "zakupach" bo tak naprawde bez was bym tych Ca0 jeszcze nie miał.

Anonymous - 28-12-2008, 12:02

siemasz !! no widze ze ładnie dzialasz :) zrob tego potworka bo juz sie nie moge doczekac jazdy nim. pozdrowka i powodzenia :)
londolut - 28-12-2008, 12:20

Stary graty :) A jak się zobaczymy to cie zabije :P Gdzie MMS z fotką GTi :P ?

Ważne że się staramy i do przodu ;)

Mam dla ciebie dobre wiadomości co do spawania budy/klaty :) :biggrin:

Anonymous - 28-12-2008, 13:40

No prosze :) widze ze dzialacie i to cala para :)

Czy skrzynia CC4A pasuje do 1.8 bez zadnych problemow czy jakies przerobki musisz robic?

Hugo - 28-12-2008, 15:01

Szacunek dla projektu. Ma sens.
czarnuch23 - 28-12-2008, 15:04

Skrzynia pasuje bez problemowo -
Ufoq jezdzil takim swapem kilka tygodni - ganialem sie z nim....odejscie nieziemskie ze wzgledu na przyczepnosc (strzal ze sprzegla przy 6kRPM niemilil kolami)
Teraz ufok ma zalozonego 1.6 DOHC od RS i tez zapierdziela (moc okolo 145koni)
Gratuluje zakupow :) nie moge sie doczekac az sie spotkamy i wymienimy doswiadczeniami w robieniu potworkow:)

Jogurt - 28-12-2008, 15:09

Browar, to mi sie podoba, tyle co gadaliśmy o swapie na 4g93 i juz jest dawca. nie moge sie doczekać aż CC5A wyjedzie :)
Anonymous - 28-12-2008, 18:51

Cytat:
Gratuluje zakupow :) nie moge sie doczekac az sie spotkamy i wymienimy doswiadczeniami w robieniu potworkow:)

heh potworek to to moze nie jest ,sa mocniejsze jednostki typu mazda 323 gtr turbo i tam ogolnie caly uklad 4x4 jest bezawaryjny ale chce miec cos swojego wiecie chlopaki jak to jest :)

Przeglądałem czerwonego 1,8
do wymiany:
-filtr oleju jest w oplakanym stanie caly zardzewialy cieknie z niego olej ciurkiem - out!
-uszczela pod deklem bo sie poci widac to dobrze - out!
-oczywiscie caly rozrzad, auto nie jezdzilo od 2003 roku znalazlem jakies stare poniemieckie rachunki jezdzil na paliwie British Petrol hahah

Co na wyposazeniu:
-jest klima ,czy sprawna - nie, sprezarka niekompletna i niepodlączona(ale kupilem juz nowa)
-tapicerka nawet zadbana procz fotela kierowcy z boku podarty od tarcia
-szyby są tak zaspawane jakims syfem atmosferycznym ze nie da sie ich uchylic trzeba wszystko rozbierac czyscic itd
-kierka ori mitsu malutka jak talerz do malej pizzy
-jakis tunning mieszek zmiany biegow momo

-jakies dziwne kable odchodza od fotelów przednich nie wiem czy byly jakies wersje z poduszka w nich lub podgrzewaniem nie mam pojecia musze to obadac
-nawet fajne brewki na swiatla przod sa czarne te przemontuje do czarnego gtika:)

-byl spojler z przodu ale ktos na hama upierdzielił - widac na dole resztki kleju

-klamki bez zamków tylko z pilota sie autko otwiera i co najlepsze dziala po tylu latach heh

-zaspawana tylnia wycieraczka oraz antena w slupku kierowcy

-zaspawana antena w słupku

-i wstawiona taka mala radosna

-ogolnie wszystkie blotniki zostaly pozagniatane i porozmuchiwane na okolo od 3 cm od standardowych

-pełny opapierunek z ksiazka serwisowa do 99 roku
-fajne seryjne maskownice w drzwiach na glosniki(musze sprawdzic czy sa jakies)
-ku mojemu zdziwieniu...cale zawieszenie koni sport zólte - dokladnie to samo co w moim czarnym pocisku takze juz glebka jest
-no i felgi 15tki cos typu AZEV 5 ramienna gwiazda na gumach yokohama ,sa jeszcze jakies pierscienie dystnasowe pod nimi

to by bylo na tyle z ogledzin rdzennego niemieckiego gtika
jemu tez chcialbym przwrocic dawne lśnienie :) ale to dopiero po spełnieniu głównego celu :)

pozdrawiam gorrąco
bwr

[ Dodano: 28-12-2008, 18:54 ]
SlaVkoEg napisał/a:
Czy skrzynia CC4A pasuje do 1.8 bez zadnych problemow czy jakies przerobki musisz robic?

Ogólnie skrzynia pasuje plug&play
Duzo bylo gadania na forum ze sie nie da itd ale ktoś próbował- nie wiem,po namysle stwierdzilem ze trzeba sie przełamac - ryzyk fizyk

Anonymous - 28-12-2008, 19:30

Browar napisał/a:
SlaVkoEg napisał/a:

Ogólnie skrzynia pasuje plug&play
Duzo bylo gadania na forum ze sie nie da itd ale ktoś próbował- nie wiem,po namysle stwierdzilem ze trzeba sie przełamac - ryzyk fizyk

Czyli nie piszac juz o renowacji itp. calej budy to wystarczy ze wlozysz silnik 1.8 wsadzisz skrzynie i masz 1.8 4x4 (nie biorac pod uwage calej elektryki itp) ?? :D