To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Car Audio - głośniki pod wzmacniacz

mlodymekejn - 27-12-2008, 20:35
Temat postu: głośniki pod wzmacniacz
Witam. Potrzebuje najlepszych głośników w cenie do 250zł (nowe) pod wzmacniacz Carpower HPB-602., radio Aline 9843r, Carisma 99'. Słucham przeróżnej muzyki, od elektronicznej do rocku. Lubie słuchać głośno muzyke, ale zależy mi na bardzo dobrym dzwięku. Bardzo prosze o pomoc
W samochodzie są miejsca z przodu na 10-tki (teraz mam Helix blue 4), a z tyłu na 16,17-tki (teraz są Infinity 6502i), ale chyba będę musiał zrobić otwory w drzwiach na głośniki...
Myślałem o JBL, Infinity, Hertzach...
Z góry dzieki za pomoc. Pozdrawiam

1grzecho - 28-12-2008, 23:04

mlodymekejn napisał/a:
zależy mi na bardzo dobrym dzwięku

skoro zależy CI na dobrym dzwieku to koniecznie musisz zadbać o dobry przód, czyli koniecznie na przód zestaw odseparowany żeby uzyskać dobra scene muzyczną. zrezygnuj z fabrycznych głośników 10tek, i zamontuj głosniki w drzwiach 16,5cm, a tweetery w podszybiu albo w słupki. głośniki w drzwiach montujesz na dystansach z mdf-u, drzwi najlepiej(koniecznie) jakbyś wytłumił! co do głośnków to polecam HELIX DB 6.21, albo HERTZe o których wspomniałeś

mlodymekejn - 29-12-2008, 01:25

A co sądzicie o takim zestawiem odeparowanym - GROUND ZERO GZRC 165FX, albo PowerBass S-6C?
1grzecho, Ty wspomniałeś o głośnikach Helixa, ale to chyba symbol 62.1, dużo pozytywnych opini czytałem o tym zestawie i chyba w cenie do 250zł nie znajde nic lepszego. Czy może lepsze byłyby te Hertze DSK 165? Rozumiem ze z JBL i Infinity nie znajde nic godnego uwagi za tą cene
A przy okazji, czy warto wymienić radio które mam (Alpine CDE 9843r) na któreś z modeli Alpine CDA np 7852, czy nie wiele to zmieni?

londolut - 29-12-2008, 06:54

mlodymekejn, seria CDA szału nie robi, CDE lepiej się spisuje. Jeśli chcesz wydać DO 250zł na bardzo dobry dźwięk to weź Helix`y DarkBlue 62.1. Nasłuchałem się tego i powiem ci, że lepszego głośnika za tą kasę nie znajdziesz. Była jeszcze seria Helix Blue 62 MKII ale jest ona już nie dostępna w sprzedaży. PowerBass też jest spoko pozycją ale ja bym postawił na Helix`a. Co do GZ nie wypowiem się - nie miałem z nimi do czynienia.
1grzecho - 29-12-2008, 16:11

londolut, kto Ci powiedział że
londolut napisał/a:
seria CDA szału nie robi, CDE lepiej się spisuje
???
Zdecydowanie Alpiny serii CDA zagrają lepiej niż seria CDE!!!!!!!!

co do helixów to popieram! to bardzo dobre głośniki, a na allegro kupisz je za 199zł razem z przesyłką!

mlodymekejn - 30-12-2008, 11:56

docelowo myślałem żeby może kupić taki zestaw odseparowany Helix 62.1 na przód, oczywiście wygłuczyć drzwi przednie, a na tył wymienić te Infinity Reference na serie Kappa, albo JBL i zamiast tego Carpower'a dać jakić 4-ro kanałowy wzmacniacz i podpiąć tył i przód...
jak sie "mają" JBL GTO 6525e do Infinity kappa 62.1i?
Czy to bedzie najlepsze rozwiązanie wg Was?

Anonymous - 30-12-2008, 13:17

londolut napisał/a:
seria CDA szału nie robi, CDE lepiej się spisuje.

odwrotnie, cda jest wyższą serią,
ale każdy sie moze pomylić w tym świąteczno sylwestrowym nastroju :)
mlodymekejn napisał/a:
jak sie "mają" JBL GTO 6525e do Infinity kappa 62.1i?

jak się ma baardzo kiepski wyrób, do średnio kiepskiego na jeża...
pasują do siebie;)

mlodymekejn - 30-12-2008, 14:07

sorry leser, ale wydaje mi sie że troszke przesadziłeś z tymi bardzo kiepskimi JBL-ami i kiepskimi Infinity Kappa...
no ale ja jestem tutaj jako pytający, a nie pouczjący...
Pozdrawiam

Anonymous - 30-12-2008, 14:49

mlodymekejn napisał/a:
sorry leser, ale wydaje mi sie że troszke przesadziłeś z tymi bardzo kiepskimi JBL-ami i kiepskimi Infinity Kappa...
Pozdrawiam

ująłem to łagodniej nawet niż jest w rzeczywistości ;)

Serek - 30-12-2008, 15:06

mlodymekejn napisał/a:
Pozdrawiam

Niestety, leser ma rację. Kto słuchał i miał do czynienia z nimi to wie.