3000GT/GTO Techniczne - Diagnostyka
Anonymous - 28-12-2008, 14:27 Temat postu: Diagnostyka Wczoraj ściągnołem serwisówkę. Luknołem tam dosłownie minutkę i z tego co zauważyłem w 3000GT jest też manualna możliwość zczytania błędów. Proszę mnie poprawić jeśli sie mylę. Mam Nissana Maximę i tam tak zczytywalem błedy. Po co płacic za serwis jak kontrolka wymrugala numer bledu. W Misku z tego co widzialem to chyba sie odbywa na zasadzie pojawiania sie napiecia na odpowiednich pinach kostki diagnostycznej. Jeśli coś namieszalem proszę mnie poprawic.
udi - 28-12-2008, 19:22
Zgadza sie.W 3000gt 1g mozna odczytac bledy za pomoca diody,w 2g niestety nie wiem.Powinienes wpiac sie w 1 i 12 pin w zlaczu diagnostycznym.W manualu masz kody bledow(sekwencje krotkiego i dlugiego mrugniecia), a pod tymi kodami jest pokazane pod ktore piny sie wpiac i ktory jest masa.Sam to odczytywalem i sie da,ale teraz kupilem sobie datalogera do 1g i wszystko mi pokazuje na laptopie w formie wykresow.To tak dla wiadomosci ze sa takie programy.Taki dataloger pokazuje jak pracuja wszystkie sensory i wtedy widzisz czy sa na prawde dobre i nie odbiegaja od normy.Dodam tylko ze taki program kosztuje tyle co jedno podlaczenie w serwisie.Jak bysmy sie kiedys spodkali to chetnie uzycze laptopa
slawekpurc - 29-12-2008, 01:35
jakiej firmy masz dataloggera?
udi - 29-12-2008, 12:53
Datalogger ,ktory posiadam jest firmy HAND HELD HALO .Jest to jakas firma z Angli.Widze ze jest dosc duze zainteresowanie tak wiec umieszcze linka gdzie mozna troche poczytac i ewentualnie kupic.
http://cgi.ebay.co.uk/MIT...A1%7C240%3A1318
Jezeli bedziecie miec jakies pytania to sluze pomoca.A jak bedziemy sie widziec to mozecie go sami przetestowac.
|
|
|