To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - [Cari 1.9DI-D] Carisma 1.9 did 2002r

kogi - 29-12-2008, 00:01
Temat postu: [Cari 1.9DI-D] Carisma 1.9 did 2002r
cześć wszystkim.mam problem z ogrzewaniem tylniej szyby.wcisnałem ogrzewanie i nie działa.czy to bezpiecznik?i jeszcze jedno . tylnia wycieraczką .przełączam i też mi nie działa ale słysze w desce rozdzielczej takie "cykanie".to tez może być bezpiecznik?dzieki serdeczne i pozdrawiam.
Robson86 - 29-12-2008, 00:26

kogi napisał/a:
cześć wszystkim.mam problem z ogrzewaniem tylniej szyby.

mozliwe ze bezpiecznik, mozliwe tez ze przerwala Ci sie sciezka (jeden z tych paseczkow na tylnej szybie i kicha).
Pozdroo

Tomashi - 29-12-2008, 12:46

Robson86 napisał/a:
mozliwe tez ze przerwala Ci sie sciezka (jeden z tych paseczkow na tylnej szybie i kicha).
Pozdroo

Chyba nie do końca: mam przerwany jeden drucik i tylko jedna linia mi nie grzeje.

Anonymous - 29-12-2008, 13:04

Być może masz porozłączane kostki, to by tłumaczyło wycieraczkę i ogrzewanie.

Wiązka do klapy wchodzi z kostki, która znajduje się za lewym tylnym boczkiem foteli. Żeby go wyciągnąć z tego co pamiętam - otwierasz drzwi żeby mieć lepszy dostęp, łapiesz za boczek i ciągniesz go mocno do góry, trzyma się na 2 wsuwkach metalowych, powinien wyjść z oporem. Nie trzeba zdejmować pokrywy od głośnika.
Ja puszczałem tamtędy wiązkę od czujników parkowania i w tą kostkę właśnie wpinałem się instalacją (do wstecznego).

Może też być bezpiecznik ;) najpierw sprawdź bezpiecznik - mniej roboty.

kogi - 29-12-2008, 16:32

dzięki za cenne informacje.ściezka wygląda jakby była poprzerywana mianowicie:powinna byc cała taka"pomarańczowa"(chyba) a jest co jakis czas taka ciemna(aly tylko króciutkimi odcinkami)i nie wiem czy to jest powód ,że mi nie grzeje.a co do wycieraczki to jeszce nie patrzyłem tej kostki ale jutro zobacze.pozdrawiam wszyskich