[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - dedykowany dolot do lancera 1.8 ? czy ktos robił ?
Anonymous - 30-12-2008, 02:49 Temat postu: dedykowany dolot do lancera 1.8 ? czy ktos robił ? Gdzie moge kupic dolot do lancera 1.8 ? stozek +rury. oprócz ebaya ;/ gdzie w polsce kupie dedykowany dolot ?
Anonymous - 30-12-2008, 08:28
To jest zadna filozofia, dedykowany czy nie. Dobry stozek (np K&N) a rura moze byc nawet z plastikowej rynny lub jak to niektorzy nazywaja z kibel rurki.
Anonymous - 05-01-2009, 00:59
jasne tylko ,tam jest czujnik powietrza musi byc odpowiedni otwor na ten czujnik .... widac znasz sie ostro.
tomekrvf - 05-01-2009, 19:00
kila napisał/a: | jasne tylko ,tam jest czujnik powietrza musi byc odpowiedni otwor na ten czujnik |
Poza czujnikiem temperatury powietrza jest tam nawet przepływomierz.
Jaki problem w rynnie zrobić dziurę pod przepływkę? Odkręcasz AFS, zdaje się torxem T20 lub T25, mierzysz średnice i borujesz dziurę w rynnie.
Następnie na koniec rynny nakładasz jakiś fajny czerwony, niebieski lub zielony stożek i dzięki temu masz zagwarantowane zasysanie syfu z drogi do silnika.
Tak swoją drogą, to myślisz że cos osiągniesz innym dolotem (poza większym hałasem, zasysaniem gorącego powietrza i brakiem filtracji)?
Anonymous - 05-01-2009, 19:20
nei o to chodzi ale dziure tez nie wiem czym zrobie zabardzo nie lubie fuszerki a na takie mi to zaczyna wygladac ;/
krzychu - 05-01-2009, 19:23
tomekrvf napisał/a: | poza większym hałasem |
Myślisz? Jakieś poważne różnice są?
Krzychu
jaca71 - 05-01-2009, 20:37
krzychu napisał/a: | tomekrvf napisał/a: | poza większym hałasem |
Myślisz? Jakieś poważne różnice są?
Krzychu |
Nigdy nie słyszałeś stożka? Ja kiedyś walczyłem w Corsie z przepływomierzem i bez filtra silnik włączyłem - to była miłość od pierwszego wejrzenia. Niestety bez wzajemności. ładnych parę lat temu to było a stożka dalej nie mam
Anonymous - 06-01-2009, 23:17
kila napisał/a: | nei o to chodzi ale dziure tez nie wiem czym zrobie zabardzo nie lubie fuszerki a na takie mi to zaczyna wygladac ;/ | Jakos z ta fuszerka i kompletnym wydechem (tez nie dedykowanym poza kolektorem) zrobilem poprawe o 0,7s do 60mil/h na tym samym urzadzeniu pomiarowym, na tej samej drodze i w zblizonych warunkach pogodowych. Lubisz miec ladne i swiecace, to kupuj dedykowane, mysle ze na Ebayu znajdziesz:
Pierwszy
Drugi
Poszukac trzeba tylko chwilke
Anonymous - 07-01-2009, 21:59
tomekrvf napisał/a: | ...Tak swoją drogą, to myślisz że cos osiągniesz innym dolotem (poza większym hałasem, zasysaniem gorącego powietrza i brakiem filtracji)? |
Będzie miał czym się pochwalić np. przed Kościołem
Anonymous - 09-01-2009, 11:46
injen nie tylko swieci sie ale spelnia swoje zadanie ,ale drogi kupilem z ebaya ale shor arm troszke tanszy niz injen ciekawe tylko czy cos da to, ale szykuje sie pod lekkie czipowanie wiec pewnie cos da...
|
|
|