To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Problemy techniczne - problem z silnikem...

Qbatcz - 30-12-2008, 20:15
Temat postu: problem z silnikem...
witam, wracałem dzisiaj do domu z pracy i silnik w pewnym momencie zaczął się dławić tak jakby brakowało mu paliwa i stracił moc, zajechałem na stacje żeby zatankować bo myślałem że kontrolka może się przepaliła i faktycznie paliwa nie ma ale problem nie ustał, do tego jeszcze słychać przy dodawaniu i opadaniu obrotów jakby puknięcie...
silnik trzęsie całą budą i na luzie obroty spadają do 500...
kable suche, nie świecą..
może ktoś pomóc zanim pojade do mechanika??
:? a miało być niezawodne...

PiotrC - 31-12-2008, 10:47

Najprawdopodobniej nie pali na jeden garnek. Przyczyn może być wiele. Najprostsza to uszkodzona świeca /nagar na przerwie/. Podjedź do mechanika i Ci szybko sprawdzi.
Pozdrawiam :lol:

wojmi1 - 31-12-2008, 14:33

wymień sam świece
sprawdż który gar nie pali
odpal zimny silnik tak na 2 - 5 minut i ręką sprawdż która świeca jest chłodniejsza
sprawdź czy kabel idący na ten gar nie jest czasem przerwany albo nie wypadł
bo jak traktor to może chodzić różnie np gdy panewke na korbowodzie szlak trafi też się tucze urwana rura też daje podobny efekt albo połączenie elastyczne gdy pęknie --- za korzdym razem jest odczucie spadku mocy :P

Qbatcz - 07-01-2009, 17:36
Temat postu: ...
wypluł świecę... ciekawe dlaczego...
koszt: 500zł + części...
ma ktoś może cewke zapłonową??

PiotrC - 07-01-2009, 18:26

Pewnie była nie dokręcona :x . Cewki niestety nie mam.
Pozdrawiam :lol:

rosomak1983 - 10-03-2009, 19:26

Co prawda mój silnik nie chodzi jak traktor ale tez mam problem. I to jest niezwykle ciekawy przypadek.... :shock: Zreszta sami przeczytajcie
http://forum.mitsumaniaki...p=449501#449501
Jesli ktos ma pojecie co to moze byc i ma ochote pomóc. Bede bradzo wdzieczny. Licze na wasze twórcze myslenie.
POZDRO