L200 Ogólne - kradziez kol
namotore - 31-12-2008, 17:27 Temat postu: kradziez kol zastanawialiscie sie kiedys nad srubami zabezpieczajacymi? ja chyba zaczne, 2 km ode mnie ktos dostal prezent na nowy rok... L200 lowrider
Anonymous - 31-12-2008, 17:44
Współczuję właścicielowi...
namotore,
pilnuj się chłopie, a eLki strzeż jak oka w głowie.
Gene - 31-12-2008, 18:45
Namotore, ja do tej pory mialem we wszystkich samochodach "zlodziejki". Ktos musial miec powazne zamowienie. Jak widac wcale nie tak latwo sciagnac kola bez odpowiedniego sprzetu i sporej ilosci czasu.
HugoOrmo - 31-12-2008, 18:55
...moze mial 16" a ze takich kolek malo to zniknely...albo zwyczajnie dla draki lekko dziabnieci po imprezie psikusa zrobili...
wspolczucie
namotore - 31-12-2008, 19:51
GENE tez mam we wszystkich pozostalych, teraz i do eLki trzeba zakupic oznakowac wklady lusterek i tylne lampy etc.
Tam dookola sa bloki, ludzie w nocy psy wyprowadzaja na rundke a do komendy wojewodzkiej rzut beretem, ale nikt nic nie widzial albo ci co zdejmowali cwiczyli czasy w pit-stopie F1
HugoOrmo aktualnie tez na 16" jezdze (jestem w kregu podejrzanych ) i duzej roznicy nie czuc, jak juz cos to 18" albo 20" zalozyc
Abysmy zdrowi byli w nowym roku 2009
Anonymous - 31-12-2008, 20:12 Temat postu: Re: kradziez kol
namotore napisał/a: | zastanawialiscie sie kiedys nad srubami zabezpieczajacymi? |
Współczuję właścicielowi.
A patent na zabezpieczenie zapasu masz?
Jak widać po fotce: parkować bliżej krawężnika (lewy przód się ostał)
Już raz to przeżyłem: śruby zabezpieczające. Okazało się, że jak mają konkretne zamówienie - sruby to za mało: półoś odetną.
Ech żyzń.
namotore - 31-12-2008, 20:17 Temat postu: Re: kradziez kol
elili napisał/a: |
A patent na zabezpieczenie zapasu masz?
Jak widać po fotce: parkować bliżej krawężnika (lewy przód się ostał)
|
zapas lancuchem i galanta klodka do ramy (stalowy zapas tak nie kusi) , prawy tyl chyba tez zostal, chlopaki mieli problemy techniczne, pewnie po 12szt nakretek braklo pary
HugoOrmo - 31-12-2008, 20:50
namotore napisał/a: | HugoOrmo aktualnie tez na 16" jezdze (jestem w kregu podejrzanych ) i duzej roznicy nie czuc, jak juz cos to 18" albo 20" zalozyc
Abysmy zdrowi byli w nowym roku 2009 |
chodzi o to, ze oryginalne 16" kosztuja krocie a z zamiennikami trzeba kombinowac (dystanse, sranse itp...), najwazniejsze jest to, ze na 16-tki masz duzo wiekszy wybor opon i tanszych niz na 17-tki...a co do kregu podejrzanych to raczej ciezko na dwoch 16" pomykac (na fotce widac, ze dwa kola sie ostaly) wiec spoko luz nie bede pisal donosu do tego pana co mowil o innym, ze nikt nie zginie przez niego czy cus tam...
do siego roku !!!
namotore - 19-03-2009, 16:30
zabezpieczenie nakretek pasuje od hiluxa w sieci sprzedazy jednej ze znanych firm. Koszt ok 130,- . W ASO mozna zas kupic srube zabezpieczajaca zapas. ok 320,- zawsze taniej niz 3k za kompletne kolo
|
|
|