To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sigma/Diamante Techniczne - skrzynia

Janusz 58 - 03-01-2009, 17:21
Temat postu: skrzynia
Mam pytanie.....?, czy skrzynia automatyczna od Misia 3,0V12 pasuje do Misia 3,0V24, poszukuje też ostatniego tłumika z rurą przechodzącą nad tylną osią,oraz manualną skrzynię do Miśka 3,0V12 w dobrym stanie(wszystko dotyczy sedanów),siedzenie kierowcy w beżowej skórze w b.dobrym stanie,pozdrawiam i proszę o odzew.
lukasz12 - 03-01-2009, 18:09

co do tłumików to na allegro jest spory wybór zamienników pasujących bez problemu i są stosunkowo tanie - 120 zł. Nie są przesadnie głośne, z trwałością ciężko powiedzieć ale mam taki u siebie kilka miesięcy i jak dla mnie za tą cene jest jak najbardziej OK. Na pewno jest cichszy niż BOSAL, który buczy niskim basem i na dłuższą jazde przy sigmie w automacie sie nie nadaje. (jak chcesz to mam takie 2 sztuki w bardzo dobrym stanie i chętnie bym się z nimi rozstał)

[ Dodano: 03-01-2009, 18:36 ]
co do skrzynek to z 12V do 24V będzie pasować tylko nie jestem w 100% pewien jednej rzeczy - jak rozwiązana jest sprawa pompki do 4WS o ile twoja 24V ją posiada. jeśli nie masz 4WS w aucie (co nieczęsto się zdarza) to skrzynka powinna pasować bez problemu. a manual znaleźć to jak trafić 5 w totolotku. automatów jest do wyboru do koloru a z manualami krucho.

Janusz 58 - 03-01-2009, 19:10

Dzięki za odzew..!, Łukasz a jaka by była cena tego tłumika,który Ci zalega...?Tak mam
u siebie 4WS dlatego tez pytam o zdanie innych,którzy może mają już jakieś doświadczenia
w tym zakresie.Kiedyś też słyszałem,że są jakieś różnice w długości półosi,ale nadal są to jakieś ogólne wiadomości,a ja chciałbym być pewny bo niestety to też kosztuje jakieś pieniążki,proszę o dalsze uwagi i sugestie

zbyszek05 - 03-01-2009, 21:14

witam ja jak szukałem manuala to niestety ale z 12V nie pasował !?
aczkolwiek silnik ma oznaczenie 6g72 w 12V jak i 24V czyli SOHC i DOHC te same oznaczenie jest w DOHC twinturbo zatem skrzynia biegów manualna F5m33 jak najbardziej będzie pasować . zmierz tylko długości półosi i grubość oraz ilość zebów na wejściu w skrzynie /wieloklin/ i szukaj ...
p.s zajrzyj do serwisówki tam są informacje które zaspokoją twoj głód wiedzy :idea:

Anonymous - 03-01-2009, 22:37

Witam ostatnio robiłem skrzynke i po rozebraniu okazało się że jest pęknięty kosz więc dałem mechanikowi skrzynke z 12 zaworówki,powiedział że środek jest identyczny przeżucił i skrzynia chodzi jak ta lala pozdrowionka
Pawel79 - 07-01-2009, 16:14
Temat postu: Re: skrzynia
Witam :)

Co do manualnej skrzyni biegów, okolo 6 m-cy temu wymieniałem u siebie.
Skrzynię znalazłem w Ostrowie Wlkp. jeden pan zajmuje sie czesciami do sigm, podam Ci numer telefonu +48-509-599-505 +48-509-059-147, zadzwoń może coś znajdzie dla Ciebie.

Slaw - 08-01-2009, 20:50

W razie czego mam skrzynkę automatyczną od 12 na sprzedaż więc w razie czego to pisz