To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Problemy techniczne - zciemnienie lakieru

eremita - 03-01-2009, 20:45
Temat postu: zciemnienie lakieru
mam pytanie chodzi mi o to jak bardzo mozna by zmienic barwe lakieru na ciemniejszy by pasowało do koloru pod maska?? pytam dlatego ze lakierowany ma byc cały samochod włącznie z wnekami drzwi pozostaje tylko komora silnika ktora jest pomalowana na szaro a samochod jest srebny a chce isc w kierunku grafitowego. czy jest to mozliwe by to nie raziło po oczach:) jak by co moge podac kolor lakieru jaki jest na samochodzie i moze jakis sprytny lakiernik pomógł by przy dobraniu ciemniejszego odcieniu odcieniu:)
sampler - 03-01-2009, 21:15

Czasami klar potrafi delikatnie przyciemnic lakier. Ale generalnie tutaj powinno sie to robic odcieniem lakieru.
eremita - 03-01-2009, 23:57

no i dlatego jestem ciekawy czy mozna przyciemnic odcien lakieru na samochodzie ale tylko w takim stowpniu by nie trzeba malowac komory silnika. ewentualnie co byscie proponowali by zrobic z lakierem by gal wygladał ładniej i był jedyny w swoim rodzaju :)
myslałem jeszcze o innej granulacji czy tam tych opiłkow w lakierze mam nadziej ze wiecie o co mi chodzi albo jeszcze cos by sie mienił w błekit ale takie lakiery chyba sa o wiele droższe?