EVO - Techniczne - [EVO IX] felgi do Evo IX
Anonymous - 08-06-2006, 22:22 Temat postu: [EVO IX] felgi do Evo IX Poszukuję srebrnych felg aluminiowych do Evo IX. Mają niestety dość nietypowe wymiar 17x8, 5x114.3 no i ... ET38.
Ma to być drugi komplet kół, więc fajnie by było gdyby były niezbyt drogie
Czy ktoś z Was może coś polecić albo doradzić?
ak
Maciek - 08-06-2006, 22:25
No co do felg to moge popytać znajomego ale w przyszłym tygodniu a tak poza tematem to moze byś fotki zapodał tej furki
PS i co to dla Ciebie znaczy nie za drogie ?
Anonymous - 08-06-2006, 22:41
Będę wdzięczny za info. Jak chodzi o zdjęcia to w najbliższym wydaniu motoru (12 czerwca 2006) będzie artukuł porównujący Evo i Imprezę STI. Tak sie złożyło, że "tworzywem" do tego tekstu był mój misiek i STi kumpla. Myślę, że to będa najfajniejsze fotki, bo robione przez profesjonalistę.
Mogę też zamieścić swoje zdjęcia tylko ponieważ jestem nowy, to powiedz proszę gdzie i w jakiej wielkości mak, żeby nie zaśmiecić forum...
Krzyzak - 09-06-2006, 07:29
U góry jest link - Zdjęcia - tam (po kliku) będziesz miał wszystko wyjaśnione.
Karwoś - 09-06-2006, 08:18
Zgłoś się do Matejki Dzięki niemu mam to:
http://www.3xl.in.lublin....-40-17/DSC00374
Co prawda 17*7 4*114,3 z ET 40 (ale ET 38, a 40 to nie za duża różnica)
Zresztą cena też przyjemna.
Jackie - 09-06-2006, 14:21
Z tego co wiem to shodan ma takie felgi ze swojego bombowca
Witam na forum
Pozdrawiam
P.S. Się kolega z tymi fotkami nie ociąga, prosim prosim
Hubeeert - 09-06-2006, 14:32
Jackie napisał/a: | shodan ma takie felgi |
Do VIII
Anonymous - 09-06-2006, 15:34
Felgi z VIII pasuja do VII i IX.
akbi - 16-06-2006, 15:48
akrool napisał/a: | Będę wdzięczny za info. Jak chodzi o zdjęcia to w najbliższym wydaniu motoru (12 czerwca 2006) będzie artukuł porównujący Evo i Imprezę STI. Tak sie złożyło, że "tworzywem" do tego tekstu był mój misiek i STi kumpla. Myślę, że to będa najfajniejsze fotki, bo robione przez profesjonalistę.
Mogę też zamieścić swoje zdjęcia tylko ponieważ jestem nowy, to powiedz proszę gdzie i w jakiej wielkości mak, żeby nie zaśmiecić forum... |
No ładniutkie to EVO Twoje.
Opisz proszę jeśli możesz swoje wrażenia z porównania obydwóch aut, zapewne również miałeś okazję przejechać się Imprezą kumpla
Anonymous - 16-06-2006, 16:53
No ładne cacko a przepraszam cacka
Kupiłem MOTOR przeczytałem, pooglądałem i powoli zaczynam zbierać kasę na takie EVO
Ale po co mi EVO przecież mam pięknego rekinka
Anonymous - 17-06-2006, 09:12
Rzeczywiście czasem się z kumplem zamieniamy autami na jakiejś próbie...
Zanim się zdecydowałem na zakup jeździłem testowo zarówno STi jak i Evo IX. Wtedy prawdę mówiąc nie bardzo czułem różnicę we własnościach jezdnych, a Evo wybrałem głównie dlatego, że jest nieco większe (na tylnej kanapie - a to ważne jak się czasem wiezie dwójkę dzieci , bardziej mi się podobało, no i serwis Subaru jest koszmarny (miałem okazje się przekonać kiedyś jak jeździłem Outbackiem :-/. Auto GT natomiast (tam kupiłem swoje auto) sprawia (cały czas) bardzo dobre wrażenie i czujesz się tutaj rzeczywiście traktowany jak klient, na którym im zależy.
Ale do rzeczy - teraz jak pojeździłem trochę i porównuję czasem z STi to różnice jednak są bardzo wyraźne. Osiągi aut wprawdzie są bardzo, bardzo zbliżone i na podobnych próbach mamy prawie takie same czasy. Co je jednak różni to:
- STi lepiej "zbiera" się z "dołu" (zapewne za sprawą silnika o większej pojemności 2,5)
- Evo ma znacznie bardziej precyzyjny układ kierowniczy
- Evo ma istotnie pewniejsze zawieszenie
- No i mało który kierowca STi wie jak ustawić dyfer
- a i na koniec Evo można "zrobić" do 340 KM i nadal mieć gwarancję... !
- jest jeszcze jedna "śmieszna" różnica - jak STi ma taką cechę, że jak jedziesz szybko w zakrętach na jakiejś próbie, to przy poziomie paliwa ok. połowy baku w każdym lewym zakręcie brakuje paliwa po prostu źle skonstruowany bak...
To chyba n apoczatek tyle, żeby nie przynudzać
ak
Anonymous - 20-06-2006, 15:18
zadzwon do Huberta - 501550587 - powolaj sie na Michala (od Avensy), wiem ze on ma dobre ceny na opony i na felgi...
Anonymous - 20-06-2006, 17:06
chayenne, nie wiem co rozumiesz przez dobra cene na felgi do Evo - ponizej 900 zl ciezko jest znalezc cos sensownego.
[ Dodano: 20-06-2006, 17:08 ]
akrool napisał/a: |
- jest jeszcze jedna "śmieszna" różnica - jak STi ma taką cechę, że jak jedziesz szybko w zakrętach na jakiejś próbie, to przy poziomie paliwa ok. połowy baku w każdym lewym zakręcie brakuje paliwa po prostu źle skonstruowany bak...
|
Potwierdzam, STI 2.5 przerywa juz od polowy baku, bardzo niefajne uczucie na szybkiej probie.
pozdr!
[ Dodano: 10-08-2006, 22:23 ]
No i co, chcesz te felgi? Mam pare kompletow...
Anonymous - 19-01-2007, 14:44
shodan, ja szukam felg co mozesz mi zaoferowac?
[ Dodano: 22-01-2007, 13:23 ]
znalazlem takie felgi...
ma moze ktos dojscie do firmy Rota?
model P45F - Black with red lip
Anonymous - 22-01-2007, 18:40
Felgi do Evo są cały czas dostępne.
Chayenne dostał ofertę na PW.
pozdr!
|
|
|