To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Problemy techniczne - Roboty nie w ASO , a gwarancja

Uwex - 07-01-2009, 15:17
Temat postu: Roboty nie w ASO , a gwarancja
Nie bardzo wiedziałem gdzie to wstawić , więc spróbuję tu . Chcę zamontować czujniki parkowania , auto nowe na gwarancji . Czy muszę to robić w ASO , żeby nie mieć kłopotów z gwarancją ? Mam dobry warsztat z autoryzacją producenta na takie roboty - cena o 60% niższa i wiem co będzie montowane . Więc jak , mogę czy nie ? Pozdrawiam . :)
xjacobs - 08-01-2009, 17:40

Jeżeli warsztat ma autoryzację Mitsubishi, to myślę, że nie powinno być problemu :)
Uwex - 08-01-2009, 19:14

Nie , nie ! pisałem , że autoryzację producenta czujników i odpowiednie certyfikaty na takie roboty .

[ Dodano: 09-01-2009, 12:21 ]
Odpisali mi na maila (MMC Car Poland Sp. z o.o. ) , że w zasadzie nie widzą przeszkód , ale
gdyby coś później działo się z instalacją , to mogą zawiesić gwarancję . Czyli tak ,ale nie !
:?

jaca71 - 09-01-2009, 17:54

Ze tak zapytam podchwytliwie: które czujniki wybrałeś? Bo mi czasami też powoli po głowie zaczynają chodzić?
Uwex - 09-01-2009, 18:52

A czemu podchwytliwie ? :lol: Na jakiś czas odpuściłem , bo skoro mam je montować w ASO , to na spokojnie poszukam , żeby nie wtopić . Ale albo kupię Valeo , albo z polskiej firmy , dają 2 lata gwarancji i są porządnie wykonane ( np. każdy czujnik można w razie czego wypiąć bez demontażu instalacji ; Valeo zresztą też ) . Te polskie z wyświetlaczem LCD ( www.exus.pl ) kosztują około 200 zł . Montaż w ASO około 230 zł . Jak już coś zamontuję , to napiszę . Pozdro :)
jaca71 - 09-01-2009, 19:26

Ano dlatego podchwytliwe, bo sam pytałeś o pomoc w wyborze i zero odpowiedzi. A skoro już wiesz to masz jakieś rozeznanie.
A masz już jakiś pomysł gdzie zamontować wyświetlacz? Najlepszym miejscem wydaje się być "dziwna dziura" przed lewarkiem od biegów.

Uwex - 10-01-2009, 18:06

Temat gdzie go wsadzić , myślę będzie rozważany dopiero po zdecydowaniu się na konkrety model - zobaczy się gdzie najlepiej pasuje .