To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero IV - [Pajero] luz łożyska

garbik - 08-01-2009, 23:04
Temat postu: [Pajero] luz łożyska
Witam. Z przykrością zlokalizowałem dzisiaj luz łożyska przedniego koła w moim misiaku :cry: Mam pytanie do doświadczonych kolegów. Czy jest możliwość dokręcenia, skasowania luzu czy pozostaje wymiana na nowe?

2.8 td 94 aut, long

zbyszekm2 - 09-01-2009, 09:07
Temat postu: Re: luz łożyska
garbik napisał/a:
Witam. Z przykrością zlokalizowałem dzisiaj luz łożyska przedniego koła w moim misiaku :cry: Mam pytanie do doświadczonych kolegów. Czy jest możliwość dokręcenia, skasowania luzu czy pozostaje wymiana na nowe?

2.8 td 94 aut, long

Zdejmij nakładkę blokująca półoś (6 śrub), jak zdejmiesz i zbaczysz podkładkę i zabezpieczenie (zabezpieczenie ma takie dziurki do okoła), odkręć cztery śrubki, zdejmij podkładkę zabezpieczającą, i kręcą nakrętką, w prawo kasujesz luz na łożysku, lekki luz zostaw bo w czasie jazdy łożysko się nagrzewa i powiększa swoją objętość.

garbik - 09-01-2009, 10:00
Temat postu: Re: luz łożyska
zbyszekm2 napisał/a:
garbik napisał/a:

2.8 td 94 aut, long

Zdejmij nakładkę blokująca półoś (6 śrub), jak zdejmiesz i zbaczysz podkładkę i zabezpieczenie (zabezpieczenie ma takie dziurki do okoła), odkręć cztery śrubki, zdejmij podkładkę zabezpieczającą, i kręcą nakrętką, w prawo kasujesz luz na łożysku, lekki luz zostaw bo w czasie jazdy łożysko się nagrzewa i powiększa swoją objętość.

Dziękuję za pomoc. Mam nadzieję,że nie będę musiał wymieniać łożyska.
Pozdrawiam

Gene - 09-01-2009, 10:02

Ciesz sie, ze to II. :wink: Mozesz lozyska regulowac i sa to oddzielne czesci. Reszte Zbyszek juz zalatwil.