To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Problemy techniczne - Galant 2.4 GDI Nie odpala :(

ramek89 - 10-01-2009, 15:40
Temat postu: Galant 2.4 GDI Nie odpala :(
Witam!!
Mam Galanta 2.4GDI 2000r... Cieszyłem się, śmigałem nim po drogach, gdy nagle zaczął odmawiać posłuszeństwa... Po chwili jazdy z większym gazem silnik czasami się wyłączał... Ale po chwili można było go znów uruchomić i jechać normalnie dalej.. Lecz Gdy pewnego dnia zostawiłem go na parkingu na kilka godzin Auto nie dało już się uruchomić. Rozrusznik kręcił lecz silnik się nie uruchamiał... Odwiedziłem kilku mechaników, lecz się poddali i nie wiedzą co jest z moim miśkiem.... Auto stoi już w garażu 2 tygodnie i ja nie wiem co robić....Pomóżcie!!
Jeżeli ktoś miał ze swoim miśkiem taki problem to proszę o jakiś kontakt, bo jestem bezradny...

Anonymous - 10-01-2009, 20:15

Nikt tu wróżem nie jest.

priorytety:
1. odczytaj kody błędów ECU
2. skoro rozrusznik kręci to sprawdź czy winę
ponosi brak iskry czy brak paliwa, ewentualnie kompresja

ramek89 - 13-01-2009, 12:21

Wszystko już wiadomo, ponieważ galant jest już w serwisie i dowiedziałem się że to przepustnica. Trzeba ją wymienić ale nowa kosztuje 50% ceny auta. Nie wie ktoś gdzie dostane na rynku wtórnym?
Piwor - 13-01-2009, 12:50

Na przykład tu: Klik!

Ewentualnie poszukaj ludzie z galami do rozbiórki. Może coś uda się zdziałać, to dam znać.

ramek89 - 08-02-2009, 12:31

Właśnie ją kupiłem :P P Ale niestety od jakiegos okresu Przepustnice w Galantach były zmodyfikowane... Zastosowano trochę inną przepustnice ze względu na ekologie... Okazało się że ja mam ten starszy model... Już kupiłem, ale teraz jest problem bo musze sprzedać tą przepustnicę która nie pasowała...Jeśli ktoś jest zainteresowany, to proszę o kontakt :) )