Space Star Ogólne - [MSS GDI] migajaca kontrolka ostrzegawcza
Anonymous - 12-01-2009, 19:37 Temat postu: [MSS GDI] migajaca kontrolka ostrzegawcza wtam,
moj tata ktory jezdzi ss i jest aktualnie za granica ma problem z ss otoz zaczyna mu migac kontrolka po czym po chwili gasnie. Dodam ze jest to kontrolka znajdujaca sie z prawej strony koloru pomaranczowego lub zolty ( jak kto woli ) pali sie ona z prawej strony kontrolki od silnika , od czego jest ta kontrolka? prosze o pomoc?
Morfi - 12-01-2009, 21:04
Kończy sie płyn w spryskiwaczach
Nalezy go dolać a kontrolka przestanie mrugać.
Pozdrawiam
cns80 - 13-01-2009, 08:08
kumanprx, jaki MSS ?Który rocznik ? Przed czy po liftingu ?
kumanprx napisał/a: | zaczyna mu migac kontrolka po czym po chwili gasnie. | Rozumiem że gaśnie kontrolka nie samochód ?
Może być tak jak napisał Morfi, jeśli to wersja przed liftem. Po lifcie już takiej kontrolki nie ma.
Może to też być kontrola trakcji jeśli auto jest w takową wyposażone. Może to też być... cokolwiek jeśli nie wiemy jak wygląda kontrolka
kolysm - 13-01-2009, 09:38
Z tego co pamiętam to są 3 kontrolki koloru żółtego REZERWA, ŚWIECE i SPRYSKIWACZ. Rezerwa jest po lewej a pozostałe po prawej. A co jest narysowane na tej kontrolce
Student - 13-01-2009, 10:46
Jeździć aż sie zapali bo nigdy nie będziesz wiedział że masz taką kontrolkę, jak sie zapali (pr. od płynu do spryskiwaczy) to dolać takiego na -22 stopnie i nie panikować Wlew jest pod przednią maską , taki białawy korek z narysowanym spryskiwaczem szyby i wchodzi ok.4l płynu.
Gabriel68 - 13-01-2009, 11:24
Też postanowiłem być trochę użyteczny. Przed face liftingiem.
LAMPKI KONTROLNE
Oglądać po kliknięciu i powiększeniu, trochę mi amorek z prawej strony siadł.. Kto mnie kopnie w dupę żebym zeskanował całą instrukcję?
Anonymous - 13-01-2009, 12:02
dziekuje za zywe zainteresowanie tematem- wersja mss to z przed liftingu ( 99r ) tacie ktory jest dzisiaj w niemczech kazalem do auta dolac plynu do spryskiwaczy oraz zapytalem czy duzo zuzyl po drodze ( aby zweryfikowac prawdopodobienstwo ) odpowiedzial ze dosc sporo. Wieczorem ma to zrobic i da odpowiedz
Morfi - 13-01-2009, 16:23
To napewno moja wersja <jupi>. Tez spanikowalem za 1 razem
|
|
|