Komputery, RTV, AGD, Komorki - Łącze działa, komp nie jest w stanie nic sensownie otworzyć
Hubeeert - 13-01-2009, 01:59 Temat postu: Łącze działa, komp nie jest w stanie nic sensownie otworzyć Jak w temacie - łącze działa, router też. Wina jest w kompie i już mnie cholera bierze.
Strona ładuje się do 50% i staje i nic. Trzeba odświeżać i jak mam szczęście to się załaduje do końca, jak nie - znów stoi.
Ktoś ma jakiś pomysł?
cactooz - 13-01-2009, 07:55
Jakiego masz antyvira?
otwórz cmd i wpisz sprawdź czy wysyła/odbiera dane
Wklej log z HijackThis
Maretzky85 - 13-01-2009, 11:08
Może to będzie śmieszne, ale Koszmarek miała ostatnio podobny problem i wina leżała po stronie ... wtyczki
W każdym razie sprawdź antyvira i firewalla.
Hubeeert - 13-01-2009, 18:10
Zone Alarm Internet Security - Full Legal
cactooz - 13-01-2009, 18:18
Pinguje Ci ładnie, po mojemu, coś Ci siedzi w systemie
Zainstaluj:
http://dobreprogramy.pl/i...ijackThis+2.0.2
a następnie:
http://www.utx.pl/hijackt...oga-vt3870.html
wrzuć log, znajdziemy robala
Maretzky85 - 14-01-2009, 00:37
Hubeeert napisał/a: | Zone Alarm Internet Security - Full Legal |
Ja nie pytam o legal
Sprawdź ustawienia, spróbuj wyłączyć (jak masz pewność, że ładowana strona jest bezpieczna w 100%) jak się załaduje to będziesz wiedział co blokuje
Hubeeert - 14-01-2009, 00:58
Maretzky85 napisał/a: | Sprawdź ustawienia, spróbuj wyłączyć (jak masz pewność, że ładowana strona jest bezpieczna w 100%) jak się załaduje to będziesz wiedział co blokuje |
Nie zmieniałem ustawień. Z nowości - wgrałem SP3 do XP.
[ Dodano: 14-01-2009, 01:44 ]
Odinstalowałem ta cholerę. Komp przyspieszył. Niestey nie tak jak było...
Z routera wynika, że dławi się komp. Tzn idzie a potem w samym kompie coś się pieprzy i jakby nie przyjmuje ruchu...
Anonymous - 14-01-2009, 07:49
Wina na pewno jest po stronie sprzętowej, starsze modele D-linka często tak miały na przykład przepnij się na inny port i zmień kabel UTP albo podłącz kompa z pominięciem routera jeśli masz taka możliwość ewentualnie karta sieciowa uszkodzona.
krzychu - 14-01-2009, 11:01
Oj ja używam mnóstwo d-linka a straszne są im tylko burze (hehe i tutaj dobry mają serwis często się uda wymienić na gwarancji na nowy). Żadnych problemów mówię o sprzęcie AP i routerach, (nie tych w standarcie N)
Hubeeert - a sprawdz jakie masz zużycie zasobów systemowych w menadżerze zadań czy coś nie zajmuje za bardzo procka lub za dużo pamięci nie pochłania. Ja mam XP SP3 i sobie chwale. Ostatnio też FireFox coś mi wolno działa jeśli używasz takowego programu. Możesz tez spróbować pousuwać tempa zapisaną historię itp.
Ostatnio też zauważam że w godzinach szczytu zatkana jest sieć szkieletowa bo mi z Neo bliskie serwery działa z pełno prędkością a dalekie już dużo wolniej. A nie dzieje się tak np. rano.
Krzychu
cns80 - 14-01-2009, 11:56
Hubeeert, miałem podobne problemy przez kilka dni. Przyszedł informatyk wywalił IE kazał wgrać FF + wtyczki i zaczęło się ładować. W menedżerze zadań w procesach miałem bezczynność 99%
Marti - 15-01-2009, 18:25
cns80 napisał/a: | Hubeeert, miałem podobne problemy przez kilka dni. Przyszedł informatyk wywalił IE kazał wgrać FF + wtyczki i zaczęło się ładować. W menedżerze zadań w procesach miałem bezczynność 99% |
Chcę poznac informatyka, który umie wywalic składową systemu zintegrowaną na stałe. IE nie da się wywalić bo każde okno korzysta z tego silnika (wida to jak IE zaliczy zwiechę i dajesz zamknij jak system pada i podnosi się z kolan ... )
Co do problemu z otwieraniem stron to zacząłbym od wyłączenia firewalli łącznie z systemowym (na chwilę), zamknąłbym niepotrzebne procesy i zainstalowałbym darmową operę + obserwacja czasu pingu do bramy i do wybranego serwera po czym test na TEJ STRONIE
Hubeeert - 15-01-2009, 23:51
Marti napisał/a: | wyłączenia firewalli łącznie z systemowym | to był klucz dfo zagadki. Po wyłączeniu tego gówna które samo się jakimś cudem włączyło wszystko wróciło do normy.
Dziękuję wszystkim za pomoc.
Pozdrawiam
gulgulq - 13-02-2009, 10:20
Hubeeert napisał/a: | tego gówna
|
nie chcę się czepiać:
Cytat: | "Zgadzasz się nie pisać żadnych obraźliwych, obscenicznych, wulgarnych, oszczerczych, nienawistnych, zawierających groźby i innych materiałów, które mogą być sprzeczne z prawem. " |
Hubciu..sam sobie powinieneś przyznać ostrzeżenie
saphire - 13-02-2009, 14:41 Temat postu: Re: Łącze działa, komp nie jest w stanie nic sensownie otwor
Hubeeert napisał/a: | Strona ładuje się do 50% i staje i nic. Trzeba odświeżać i jak mam szczęście to się załaduje do końca, jak nie - znów stoi. |
IMHO to typowy problem i efekt uboczny filtrowania antywirusowego lub filtra firewallowego aplikacyjnego w trybie "man-in-the-middle".
Coś co zainstalowałeś np. antywir lub firewall ustawiło ci aplikacje które używają przeglądarki lub komunikują się same po http i portach 80/443/8080 itp. tak by chodziły przez proxy (jawne lub nie jawne) którym jest właśnie ten firewall lub antywir.
Problem w tym że przeglądara nie lubi takiego filtrowania w trybie aktywnym a jedynie w pasywnym jakoś znosi (np. taki wybór rodzaju filtrowania daje ESET aka NOD32) i właśnie się to może objawiać tym przerywaniem ładowania stronki z koniecznym "refresh" bo inaczej nie dociąga...
Hubeeert - 15-02-2009, 19:56
Hubeeert napisał/a: | Wysłany: 15-01-2009, 23:51 |
gulgulq napisał/a: | Wysłany: 13-02-2009, 10:20 |
ile czasu wstecz mam dawac warny? I czy autorom wszystkich 150 postów?
|
|
|