Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] prosze o rade w sprawie tego Galanta
gizam - 13-01-2009, 21:36 Temat postu: [EAx 97-04] prosze o rade w sprawie tego Galanta witam kolegów
jak w temacie, proszę o ocenę tej oferty:
http://allegro.pl/item528...alant_2001.html
dzwoniłem do wlasciciela, autko podobno w bardzo dobrym stanie, ale obawiam sie ze moglo
byc bite, to mnie najbardziej powstrzymuje przed jego kupnem. wybieram sie go obejrzec na dniach, czy ktos z was kupil swojego w imporcie ze szwajcarii? troche sie boje bo wiem ze po 2001 roku byla tam powodz i sporo aut w niej ucierpialo.
prosze o pomoc.
pozdrawiam
p.s. a moze ktos z was mieszka w okolicach garwolina i moglby rzucic okiem?
pawliku - 13-01-2009, 21:49
troche dziwny bo niby poliftowy 2001r ale np. nie ma HC (ale nie jestem pewien czy w 2,0l były montowane)
gril krzywo zamontowany, jakaś biedna wersja wyposażeniowa jak na szwajcarię i ten przebieg jakiś nie taki
gizam - 13-01-2009, 22:03
tego wlasnie sie obawiam ze byl bity. cena jak za ten rocznik wydaje sie bardzo atrakcyjna w porownaniu do innych ofert i do tego maly przebieg(podobno jest ksiazka serwisowa z ostatnim serwisem z 09/2008 przy 120tys.km), ale to oferta handlarza ktory sciaga auta. jak zapytalem czy auto bylo bite to powiedzial ze on nic nie klepal...ale nie daje pewnosci ze w przeszlosci bylo cale...ale zostalo sprowadzone w listopadzie wiec troche czasu minelo zanim je wystawil( moglo byc w tym czasie klepane powaznie itp).
jako opcje ma skladane elektrycznie lusterka przy parkowaniu...czy to dodatakowa opcja czy te auta tak maja w tej wersji?
dzieki wielkie za info
pawliku - 13-01-2009, 22:05
gizam napisał/a: | jako opcje ma skladane elektrycznie lusterka przy parkowaniu...czy to dodatakowa opcja czy te auta tak maja w tej wersji? | pierwsze słysze. chyba nie ma takiego czegoś
gizam - 13-01-2009, 22:09
no tez sie zdziwilem jak to uslyszalem, sadzilem ze to rozwiazanie w naprawde nowych autach. na co zwrocic szczegolna uwage przy jego ogladaniu? wyczytalem narazie ze te modele maja problemy z tylnymi nadkolami.
pawliku - 13-01-2009, 22:21
gizam napisał/a: | wyczytalem narazie ze te modele maja problemy z tylnymi nadkolami. | zależy jeszcze jaki silnik chcesz bo w 2,0 i 2,5 to one sie nie psują. 2,4GDI to sobie lubią popychacze poklepać . a Silnika 2,0 TD to nie polecam . a tak ogółem to nie ma raczej więcej rzeczy na które specjalnie trzeba zwracać uwagę
gizam - 13-01-2009, 22:26
ok.raz jeszcze dzieki.
w czwartek biore wolne w pracy i jade go obejrzec, jak bedzie wszystko ok to go zabieram:)
Marti - 13-01-2009, 22:29
pawliku napisał/a: | gizam napisał/a: | jako opcje ma skladane elektrycznie lusterka przy parkowaniu...czy to dodatakowa opcja czy te auta tak maja w tej wersji? | pierwsze słysze. chyba nie ma takiego czegoś |
To musisz doczytać bo taka funkca była po 2000 roku chyba w wersji avance a czy mozna ją było doklepać przy zakupie auto to nie wiem....
Ja mam ściągnięte auto ze Szwajcarii i lepiej takiego niż z Niemiec (moje zdanie)
Jak na golasa po 2000 roku to bieda. Do tego dolicz opłaty itp. Poszukałbym czegoś bardziej wypasionego bo za 20k PLN nie mieć klimatroniku i halogenów to słabo - ale jak wolisz twoja kaska i wybór.
Powodzenia
macia - 13-01-2009, 22:29
Elektrycznie składane lusterka w rekinach to norma. Tylko w słabiej wyposażonych wersjach (na Holandię na przykład) nie było kilku tego typu dodatków, min. właśnie składania lusterek, climatronika, elektrycznych szybek, halogenów itd.
Uwagę zwracaj na wszystko, ze szczególnym uwzględnieniem skrzyni i silnika, oczywiście wszystkie szczeliny, kolor elementów itd. A najlepiej poczytaj forum, naprawdę większość tematów tołkowana wielokrotnie, więc z pewnością wiele interesujących dla siebie odpowiedzi znajdziesz. Tylko poświęć kilka godzin, naprawdę warto.
pawliku - 13-01-2009, 22:30
gizam napisał/a: | ok.raz jeszcze dzieki. | nie ma za co gizam napisał/a: | w czwartek biore wolne w pracy i jade go obejrzec, jak bedzie wszystko ok to go zabieram:) | no to życze żeby to była dobra sztuka
macia - 13-01-2009, 22:30
Ja miałem 2.0 elegance i też lustereczka się składały
pawliku - 13-01-2009, 22:31
Marti napisał/a: | To musisz doczytać bo taka funkca była po 2000 roku chyba w wersji avance a czy mozna ją było doklepać przy zakupie auto to nie wiem.... | poszukam i doczytam naprawde myślałem że nie ma takiego czegoś w galach
gizam - 13-01-2009, 22:34
macia napisał/a: | Elektrycznie składane lusterka w rekinach to norma. Tylko w słabiej wyposażonych wersjach (na Holandię na przykład) nie było kilku tego typu dodatków, min. właśnie składania lusterek, climatronika, elektrycznych szybek, halogenów itd.
Uwagę zwracaj na wszystko, ze szczególnym uwzględnieniem skrzyni i silnika, oczywiście wszystkie szczeliny, kolor elementów itd. A najlepiej poczytaj forum, naprawdę większość tematów tołkowana wielokrotnie, więc z pewnością wiele interesujących dla siebie odpowiedzi znajdziesz. Tylko poświęć kilka godzin, naprawdę warto. |
wielkie dzieki za pomoc, tak zrobie, do tej pory rzucily mi sie w oczy wlasnie nadkola oraz popychacze/jest jakis typowy objaw ich zuzycia?
pozdrawiam serdecznie
pawliku - 13-01-2009, 22:35
gizam napisał/a: | popychacze/jest jakis typowy objaw ich zuzycia? | klepią
Marcino - 13-01-2009, 23:10
Popychacze stukaja jak jest uruchamiany zimny silnik, lub lubią sobie też na goracym ale na wolnych obrotach "klepać" .. hehe jak dodasz gazu tak powyżej 150rpm powinny cichnać.
|
|
|