To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sigma/Diamante Ogólne - Odpryski lakieru

Piotr Z - 15-01-2009, 19:30
Temat postu: Odpryski lakieru
Po ostatnim myciu samochodu na myjni ręcznej pojawił się na zderzaku sporych rozmiarów odprysk lakieru.Zderzaka nie mam zamiaru malować ale mam pytanie czy i w jaki sposób można jakoś go zlikwidować , mam na myśli jakiś lakier w spreju czy coś innego .Co robić jeżeli zauważę kolejne małe odpryski które po kolejnych wizytach na myjkach ciśnieniowych będą z pewnością się powiększać.Może ktoś z was maskował odpryski na lakierze?
Anonymous - 16-01-2009, 07:44

Ja mam ich dość sporo na lewej stronie auta. Oczywiście za sprawą kiepskiego lakierowania (auto było przetarte na lewym boku), i dla mnie jedyną pomocą jest nowy lakier. W twoim przypadku zmatowiłbym i polakierował sprayem o takim kolorze.
Anonymous - 17-01-2009, 09:29

Moim skromnym zdaniem warto podjechać i zapytać ile weżmie jakiś lakiernik za pomalowanie.Przedni zderzak jest narażony na kamyczki z kół jak za kimś jedziesz i sprey moim zdaniem nie zda egzaminu i tylko sie bedziesz wkużać jak po każdym myciu bedziesz odkrywać nowe odpryski a może sie okazać że to nie jest taki duży koszt.Pozdrawionka.
Anonymous - 20-01-2009, 00:14

co tam małe odpryski - ja dzisiaj rano wstałem i z wielkim wk... odnalazłem na masce przez całą szerokść rysę aż do podkładu :evil: . Pewniakiem jakiś sk... szedł sobie nocą i coś mu się w małym p... berecie po.... i się wyżył. To jest dopiero jawne sk....
Sorki ale od rana chodzę w... znaczy zdenerwowany

Anonymous - 20-01-2009, 06:32

Odpryski masz na zderzaku, bo widać ktoś źle zapodkładował zderzak przed malowaniem, albo maznął w ogóle bez podkładu :?
Na razie profilaktycznie możesz jechać do sklepu z lakierami i niech Ci dorobią lakier w sprayu koszt 30-60zł i co jakiś czas jak się pojawią odpryski możesz przeszlifować papierem to miejsce i trysnąć delikatnie sprayem. Najlepiej bez bezbarwnego bo będziesz musiał polerować a ma być szybko tanio łatwo i skutecznie - tak? :wink:
A jak już ze zderzaka zacznie robić się Milka po tych zaprawkach, to wtedy do lakiernika pojedziesz, żeby Ci cały zderzak, ale tym razem z podkładem! :biggrin: pomalował.
Żaden lakiernik nie będzie chciał sie bawić w naprawę małego odprysku, no chyba że Cię stać na jego "poświęcenia"..... :lol:
Pozdrawiam

Ps. jak nie masz wprawy, poćwicz na czymś takie natryski lakieru w sprayu.

zbyszek05 - 21-01-2009, 16:43

hej ...i będziesz kupywał te spraje po 60 zł.i psikał i psikał a po każdej myjni będzie odprysk większy i większy .będziesz tak łatał i łatał i jezdził takim łatkiem a lakierek będzie ci znikał w oczach aż w końcu i tak zajedziesz do lakiernika i naruszysz swój budżet finansowy .bądź facetem i nie lep tej skorupy tylko wydaj te 300 setki i zrób to dobrze jak książka pisze ....za taką kwotę lakiernik pomaluje ci całość z podkładowaniem rozmontowaniem i tak dalej....to moje zdanie