To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - [Cari 1.9TD] Przyciski sterowania szybami - podświetlenie

kosek - 15-01-2009, 20:52
Temat postu: [Cari 1.9TD] Przyciski sterowania szybami - podświetlenie
Ostatnio musiałem poprawić mocowanie przycisku sterowania szybą pasażera.
Po rozebraniu stwierdziłem i sprawdziłem elektrycznie, że na płytce drukowanej świecą dwie diody (jedna dla przycisku kierowcy, druga dla przycisku pasażera). Niestety tylko przycisk kierowcy ma filterek, który jest podświetlony.
Pytanie: czy któryś z kolegów przerabiał przycisk by był podświetlony?
Pomyślałem, że zrobię w przycisku pasażera mały otwór i zaleję przezroczystą żywicą, a świecąca dioda zrobi resztę i przycisk będzie podświetlony.
Jeśli ktoś przerabiał ten temat to proszę o informację. Jeśli nie, to zabieram się do przeróbki.

pozdrawiam :)

1grzecho - 15-01-2009, 21:05

też już nad tym myzlałem żeby to podświetlić :roll:
kosek napisał/a:
zabieram się do przeróbki.

jak juz to zrobisz to zamiesc jakieś zdjecia, zobaczymy jak to wyszło

rzoberto - 07-02-2009, 21:18

Ja mam problem z prawą tylną szybą. Po wciśnięciu przycisku zamknięcia szyby szyba zamyka sie do końca i ponownie otwiera się sama do połowy. Może ktoś spotkał się juz z takim przypadkiem.
barthez2183 - 07-02-2009, 22:08

rzoberto napisał/a:
Ja mam problem z prawą tylną szybą. Po wciśnięciu przycisku zamknięcia szyby szyba zamyka sie do końca i ponownie otwiera się sama do połowy. Może ktoś spotkał się juz z takim przypadkiem.

u mnie było coś podobnego,popękały plastiki przy ślimaku,w które wchodzi pancerz od linki.Rozwiązaniem tego problemu była wymiana całego podnośnika na drugi i już jest ok.

rzoberto - 08-02-2009, 18:36

Dzięki za informację. Muszę sprawdzić jak wygląda w środku i no cóż jeśli będzie trzeba to pomyślećo wymianie.