Chcę kupić Galanta! - ocena gala
jacekb - 16-01-2009, 18:49 Temat postu: ocena gala Na wstępie witam wszystkich miłośników gali (od zawsze chciałem takiego rekinka ).
Proszę o opinie na temat tego autka http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C7528661. czy wszystko jest z nim ok (jutro jadę oglądać)- czy jest wart tych pieniędzy i na co w szczególności zwracać uwagę.
Z góry dzięki
pawliku - 16-01-2009, 18:56
jacekb napisał/a: | Na wstępie witam wszystkich miłośników gali | Witaj jacekb, jacekb napisał/a: | na co w szczególności zwracać uwagę. | w szczególności zwróć uwagę na błotniki tylne i czy silnik nie klepie.co do samochodu: troszkę mało ma przejechane, znaczek na klapie GLS krzywo przymocowany, wgniotka na klapie.
Silver - 16-01-2009, 19:19
śliczniutki;)
Kmer - 16-01-2009, 19:22
Po za tym co pawliku napisał nie ma się do czego przyczepić,na zdjęciach tylne nadkola wyglądają dobrze,ale trzeba się przypatrzeć z bliska,środek wypucowany,zwróć uwagę na kierownice i mieszek zmiany biegów,po tym tez można się dowiedzieć dużo czy nic nie było kręcone z przebiegiem,popatrz czy nie są powycierane,szkoda ze nie ma zdjęć silnika,ale zawsze możesz poprosić sprzedającego o dosłanie,ogólnie auto ładnie wygląda,trzeba by było się nim jeszcze przejechać i sprawdzić czy nic nie stuka w zawieszeniu,i jak zachowuje się skrzynia,to tyle co mam do dodania.
Pozdrawiam.
szukacz22 - 16-01-2009, 19:46
kupiony z autoscout24. oto link:
http://www.autoscout24.pl...id=bzvtoiclemvi
jacekb - 16-01-2009, 20:07
jesteście naprawdę szybcy (nie myślałem, że tak szybko ktoś odpowie)- dzięki.
Powiedzcie mi jeszcze jak (przy takim przebiegu- jeśli jest prawdziwy) powinno wyglądać zużycie kiery czy drążka biegów (jakiej jakości są materiały). Czy na kierownicy powinna być widoczna struktura czy będzie się świeciła jak psu ..... (zakładając, że jest 140k).
Tak swoją drogą szukacz22 - dobry jesteś. Ciekawe za ile gość mógł kupić skoro wystawia taką cenę.
pawliku - 16-01-2009, 20:09
jacekb napisał/a: | Czy na kierownicy powinna być widoczna struktura czy będzie się świeciła jak psu ..... | powinna być jeszcze widoczna
Marti - 16-01-2009, 22:23
pawliku napisał/a: | jacekb napisał/a: | Czy na kierownicy powinna być widoczna struktura czy będzie się świeciła jak psu ..... | powinna być jeszcze widoczna |
Przecież to nie skóra więc może nie mieć struktury, zresztą na takich zdięciach to jedynie można zauwazyć brak szyć a co dopiero mówić o strukturze....
pawliku - 16-01-2009, 22:28
Marti napisał/a: | Przecież to nie skóra więc może nie mieć struktury, zresztą na takich zdięciach to jedynie można zauwazyć brak szyć a co dopiero mówić o strukturze.... | przy 140 tyś powinna być widoczna bo mój ojciec ma przejechane 160 tyś i jest widoczna a skóry też nie mam
jacekb - 17-01-2009, 07:04
chodziło mi o to czy będzie widoczna na żywo (dzisiaj go oglądam) a nie na fotkach. Gdzie najprędzej pojawiają się wycieki w komorze silnika i można to uznać za normę?
I jeszcze jedno pytanko (może trochę głupie ) .
Ostatnio czytałem na forum, że przed i po lifcie galanty miały inne zaciski (jedno i dwu- tłoczkowe) i tarcze. I pytanie czy te 15" fele mają wystarczającą ilość miejsca na większy blok zacisku (bo to przecież już po lifcie). Pytam bo w lagunie koleś miał coś takiego, że musiał zakładać min. 16"
Kmer - 17-01-2009, 08:24
jacekb napisał/a: | chodziło mi o to czy będzie widoczna na żywo (dzisiaj go oglądam) a nie na fotkach. Gdzie najprędzej pojawiają się wycieki w komorze silnika i można to uznać za normę?
I jeszcze jedno pytanko (może trochę głupie ) .
Ostatnio czytałem na forum, że przed i po lifcie galanty miały inne zaciski (jedno i dwu- tłoczkowe) i tarcze. I pytanie czy te 15" fele mają wystarczającą ilość miejsca na większy blok zacisku (bo to przecież już po lifcie). Pytam bo w lagunie koleś miał coś takiego, że musiał zakładać min. 16" |
Odnośnie kierownicy i mieszka zmiany biegów,kierownica będzie powycierana,a na mieszku będą widoczne pęknięcia w strukturze imitacji skory,przeważnie w każdym aucie widoczne są takie objawy,niezależnie od marki auta,
a odnośnie zacisków nie ma obawy 15" mieści się swobodnie,i nic nie trze,ja posiadam Gala SE,felgi z letnimi oponami mam 17" a na zimówki stalowe 15" i jest wszystko ok,jedynie odnośnie kol,może być różnica w w nakrętkach mocujących kolo,choć nie jest to regułą,te do alusow mogą nie dociągać kola do piasty,
co do wycieków z silnika to przeważnie norma jest wyciek spod korka wlewu oleju i w większości silników które widziałem spod uszczelki obudowy klawiatury,z prawej strony jak stoisz przodem do auta.
Misiooo - 17-01-2009, 15:19
jacekb napisał/a: | (dzisiaj go oglądam) a nie na fotkach. |
I jak auto wyglada na żywo ??
jacekb - 17-01-2009, 15:59
Jest już po oględzinach i niestety mam dylemat.
Na plus:
1. dość ładna (lakier ok) - drobne ryski, może jedna jakaś większa
2. zdrowe nadkola i tył,
3. zadbana tapicerka,
4. elektryka działa, klima też
5. zawieszenie spoko (tylko letnie opony i do tego ślisko więc z jazdy za dużo nie wyniosłem- wydaje się być ok),
6. kiera lekko wytarta (możliwy przebieg)- mieszek wyglądał jeszcze lepiej.
Na minus:
1. komora silnika umyta,
2. Nie wiem czy wszystkie tak mają ale przednia belka jak nowa (w sensie niepordzewiała) a wszystkie śrubki pordzewiałe - moc. dolotu, lamp itd.),
2. przednia maska (wg mnie różne odstępy od błotników ),
3. coś było kombinowane przy kierownicy (te dwie śrubki po bokach były odkręcane).
Koleś spuści parę zeta i przywiezie na lawecie do mnie (ok 60km).
Co myślicie
Misiooo - 17-01-2009, 16:16
Dla mnie też dziwne trochę to jest.
Przeliczając na PLN to wychodzi drożej niż on chce sprzedać , fakt mógł sie utargować ale czy aż na tyle dużo żeby jeszcze miał jakiś na tym zarobek , chyba że też zauważył te minusy co kolega jacekb i może niemiec sie przyznał ze cos bylo kombinowane....
pawliku - 17-01-2009, 16:27
jacekb napisał/a: | coś było kombinowane przy kierownicy (te dwie śrubki po bokach były odkręcane). | to znaczy że jasiek był wymieniany
Ja myślę że jest po wypadku i szukałbym dalej
|
|
|