[XX-92]Lancer C6x i starsze - [C62A 1.5] Sprzęgło
sagancik - 19-01-2009, 18:31 Temat postu: [C62A 1.5] Sprzęgło Witam mam problem z moim Lancerkiem 1.5 12V 1990r.
Dokładniej mój problem tyczy się chyba sprzęgła, mianowicie mój lancerek po 3 miesiącach stania w garażu i po odpaleniu(bez problemów) nie chce w ogóle ruszyć,a wcześniej nie dawał żadnych oznak ze strony sprzęgła, biegi wchodzą normalnie na wciśniętym sprzęgle i na puszczonym, dodam jeszcze że ma przejechane prawie 200.000km.
Z góry dzięki za pomoc
Anonymous - 20-01-2009, 18:12
Trochę dziwne jest to co opisujesz, aczkolwiek może być tak, że się "spiekło sprzęgło" tzn. tarcza się skleiła do docisku i koła zamachowego. przy odpaleniu i wciśnięciu sprzęgła nie było żadnego zgrzytu, trzasku ?
josie - 20-01-2009, 20:00
Deo napisał/a: | może być tak, że się "spiekło sprzęgło" tzn. tarcza się skleiła do docisku i koła zamachowego |
wtedy nie dałoby się wrzucac biegow bez sprzegla na odpalonym silniku.
Mogl sie zatrzec wysprzeglik w pozycji wysunietej (widzialem taki przypadek) - na oko mozesz zobaczyć, na skrzyni jest.
Albo rozerwana tarcza sprzegla (taki przypadek mialem sam)
sagancik - 21-01-2009, 01:38
Dziękuje koledzy za odpowiedzi ale problem rozwiązał się o dziwo sam sprzęgło zaczęło działać i nie ma żadnych oznak aby tarcz już się skończyła. Jeździ normalnie i normalnie przyśpiesza. Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam.
Artii - 24-01-2009, 13:03
Przy wciskaniu sprzęgła nic Ci nie skrzypi w okolicy wysprzęglika?
|
|
|