To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - apetyt w miare jedzenia

Anonymous - 23-01-2009, 20:22
Temat postu: apetyt w miare jedzenia
jak w tytule .... ciągle rośnie. Jeżdżę swoim galem dopiero pół roku a już szukam następnego bo z mitsubishi już się chyba nie odkocham . Mam 2.0 ale ciągnie mnie jednak do 2.5 nie żeby mi brakło mocy bo jeżdżę raczej jak emeryt ale po prostu chcę. Rozważam również GDI gdyż cenie sobie japońską precyzję i elektronikę. Moje następne galątko musi jednak spełniać pewne wymagania. A mianowicie pełen wypas i sportowy wygląd oczywiście tylko sedan.Rocznik nie ma dla mnie specjalnego znaczenia bo rekin to klasyk i rocznika 2009 nie kupisz...
Jako że rozważam tylko dwie opcje Sport Edition lub Avance prośba do was o pewne informacje .
Podaję link do pewnego dość taniego Avance'a i proszę o ocenę. Proszę was o ocenę ogólną lecz w szczególności odnośnie w tym przypadku GDI o takim sporym choć niekoniecznie przebiegu auto jest w niemczech całkiem blisko mnie.

avance z mobile

na marginesie właśnie przeczytałem że akcyza za ponad 2 litry wzrosła do 18.6% ,tek kraj "schodzi na psy" artykół o akcyzie

Marti - 24-01-2009, 22:34

Nie zastanawia Cię choćby inny kolor tylnego zderzaka. Japończycy tak nie malowali.
pawliku - 24-01-2009, 22:44

ale zdarza się w wielu galach że mają inny kolor tylnego zderzaka i to nie że był bity ani po stłuczce tylko tak mają.
Anonymous - 24-01-2009, 22:59

Prawie na każdym galancie w srebrnym kolorze jest taki sam efekt wizualny innego odcienia zderzaka tylnego. Często przy innych zdjęciach tzn świetle wygląda to inaczej . Więc ja oglądałem te zdjęcia i nie mogę znaleźć poważnego feleru co mnie bardzo dziwi bo cena jest jakby nie było atrakcyjna.Lecz myślę że tego zderzaka nie trzeba o nic podejrzewać.
pawliku - 24-01-2009, 23:13

cena jest aż za atrakcyjna. poprostu trzeba zadzwonić (ciekawe czy panimają polski :) ) albo jak byś miał jakiegoś znajomego w niemcowni , żeby na daremno nie jechać jak coś bedzie z nim nie tak
Anonymous - 26-01-2009, 15:10

czy ja wiem czy taka atrakcyjna ? w IRL ostatnio byl galant 2003 avance "napchany" za 3900 euro, ale poszedl, teraz za to jest 2001 avance za 2000 euro ;>
Anonymous - 26-01-2009, 21:42

Czy tanio .. myślę że tak, oczywiście jeśli stan techniczny OK.. co do cen na wyspach to zgadza się tam te auta są całkiem niedrogie lecz jak dla mnie z kontynentu wszystkie popsute :lol: a przeróbka dość kosztowna. Ale do rzeczy jako że nie zadzwoniłem do niemca jeszcze a na zdjęciach chyba nie widać nic podejrzanego TO proszę powiedźcie czy 240tyś na GDI za dużo czy w miarę. Na forum poczytałem że serwis GDI jest dość dobrze obcykany więc jakieś tam popychacze wymienić czy zadbać o przepustnicę to nie powinien być wielki kłopot i koszty .Szkoda że to nie Tiptronic bo stan silnika byłby pewniejszy . No ale właśnie czy 240tysi dla GDI to za dużo?
Anonymous - 27-01-2009, 13:02

Ja za swojego '97 2.0 EA2W - czyt. Kombi. Dałem 1000e. Nie wiem jak to auto wygląda bo ogłoszenie wygasło (spóźniłem się)......ale cena to też pojęcie względne.....

A zależy ona np od tego w ilu komisach auto stałlo.....czy kupujemy od właściciela czy z komisu itd.....

Ja kupiłem bezpośrednio od Niemca........więc na 100% dałem mniej niż za komis......

240tys........hmmmm......generalnie to prawie każdy z niemiec tyle mieć powinien.........i jeździ.

Miałem kiedyś Gala w Dieselu ('85) i on przejechał ok 700k i żył.
Z tego co słyszałem to lekką ręką powinny wytrzymywać 500000. Popytaj jeszcze bo może mam jakieś złe info....

Owczar - 27-01-2009, 13:35

240 tys to naprawdę rozsądny przebieg. Mój diesel ma blisko 250 tys. Przy okazji wymiany uszczelki pod głowicą, zero sładów zużycia na cylindrach. Grunt to regularna wymiana płynów i filtrów... i oczywiśce ogólna dbałość o auto.
Corker, z tego co czytałem na forum i rozmawiałem z ludźmi to szukaj jednak 2,5 :D
Zresztą nie bez powodu Bartek robil swap-a w swoim MSW :twisted:

Anonymous - 27-01-2009, 13:58

Owczar, Masz rację. Większość forumowiczów bardzo chwali sobie 2.5 v6. Nie pomyślałem o tym co napisałeś. Masz rację. Jak szukać to 2.5. Ja na swoje 2.0 nie narzekam, ale mogło by być 2.5.....więc temat masz do przemyślenia.
Anonymous - 27-01-2009, 20:01

Przyznaję że 2.5 to jest to natomiast zastanawiam się czy GDI nie jest dobrą alternatywą bo można je znaleźć za dobrą cene i super wyposażeniu . A avance który pokazywałem jako przykład faktycznie już nie ma.
Owczar - 27-01-2009, 20:06

To już muszą sie wypowiedzieć użytkownicy GDI. :twisted:
Anonymous - 28-01-2009, 00:18

kazdy przebieg jest dla auta dobry jesli wlasciciele dbali wymieniali plyny co jakis czas czyscili wtryski przepustnice to samo ze skrzyniami. Jak nie katowali jak jezdzili tylko w trasie to mozna liczyc 200kkm jako 100kkm.