[XX-92]Galant E3xA i starsze - [E32A 1.8] Problem z pomp± paliwa
Anonymous - 25-01-2009, 15:28 Temat postu: [E32A 1.8] Problem z pomp± paliwa Witam, jestem nieszczesliwym posiadaczem galanta 1.8 gaznik po kapitalnym remoncie silnika i zmianie głowicy (poprzedni± szlag trafił).Problem jest nastepuj±cy- nie podaje paliwa. pompa paliwa (mechaniczna) napedzana jest krzywk± na wałku, jak ja zdejme i recznie ruszam kowadelkiem to pompuje zdrowo.
gdzie lezy problem ? czyzby głowica a dokładnie wałek w głowicy nie miał krzywki (głowica jest od szprycowego silniczka) i dlatego nie napedza pompy???
czy miedzy pomp± a blokiem powinnien byc jakis dystans lub uszczelka ???
prosze o pomoc kuba
na gazie bardzo ładnie pracuje
Maretzky85 - 25-01-2009, 18:49
Powinien być dystans około 1 cm z tego co pamiętam.
Serek - 25-01-2009, 19:01
Dokładnie to ok.5mm i jest to uszczelka z twadego tworzywa. Być może bez tej uszczelki pompa zachodzi za głęboko i krzywka nie łapie zaczepu pompy.
Maretzky85 - 25-01-2009, 20:01
Mniej więcej na tym to polega. I z tego co wiem, to nie jest uszczelka tylko dystans, uszczelki s± jeszcze dwie do niego
Przynajmniej tak było w manualu.
u157 - 25-01-2009, 20:02
Brak podkładki dystansowej może powodować, że krzywka cały czas naciska na popychacz pompki i nie zwalnia nacisku, co powoduję że pompka nie ma możliwo¶ci zadziałać. Skoro głowica jest od wersji z wtryskiem to wałek też trzeba koniecznie sprawdzić.
Maretzky85 - 25-01-2009, 21:46
asmus napisał/a: | głowica jest od szprycowego silniczka |
Co to znaczy ?
Że jest od wersji z wtryskiem ?
¦rednio mi się chce wierzyć Ale wyprowadĽcie mnie z błędu jak co¶
|
|
|