Tuning - Jak podniesc auto?
rosomak1983 - 25-01-2009, 22:05 Temat postu: Jak podniesc auto? Mój kolega przedobrzył sprawe z obniżaniem i teraz ma problem z progami itp itd...
Chciałby podniesc autko o jakies 1.5 cm.
I teraz sa dwa pomysły;
1.Założyć dystans z twardej gumy tutaj guma sie sama dopasuje do kształtu
2.Załżyc dystans metalowy tutaj chyba bedzie problem z kształtem tego miejsca gdzie sie zakreca amortyzator...
Doradzicie co zrobic... Jesli guma to jaka? Myslelismy nad taka ze sklepu szewskiego jak jest na podeszwie buta...
PS rozumiem ze nie trzeba sciagac sprężyny i mozna włozyc ten dystans na amoryzator u góry...
londolut - 25-01-2009, 22:22
Proponował bym wymienić sprężyny na dłuższe. Wszelkie gumy i podkładki to tylko pół¶rodki.
rosomak1983 - 25-01-2009, 22:48
londolut napisał/a: | Proponował bym wymienić sprężyny na dłuższe. Wszelkie gumy i podkładki to tylko pół¶rodki. |
no własnie wymiana spręzyn nie wchodzi w gra... Bo dopiero co zostały kupione
i kolega rozwaza tylko jak podniesc bez ich wymiany...
Doradzice gdzie zastosowac ten dystans i z czego wykonac...
MaNiAcMsR - 25-01-2009, 22:58
wiesz co to jest agregat tynkarski? w nim s± gumowe przepony do pompy dóże i twarde wystarczy je odpowiednio doci±ć i podłożyć pod sprężyne i włala sporo aut tak sie robiło inn± metod± jest rozhamerowanie sprężyn ale na nowych troche szkoda i trzeba wyci±gać
rosomak1983 - 25-01-2009, 23:21
Mam jeszcze pytanie jak zamontowac te gumy i gdzie.... Trzeba sciagacc spręzyne??? MaNiAcMsR, dzieki moze sie przyda
Znalazłem tez cos takiego
http://www.allegro.pl/ite...w_renaullt.html
Ale kumpel chce podniesc o jakies 1.5 cm czyli
Gdzie to montowac? Oraz jak kolegaq chce ok 1.5 cm podniesc to trzeba ciac te gumy??
ictus - 10-02-2009, 13:27
przeciez na allegro pelno gum do sprezyn ktore stosuje sie jako przekladki na zwoje... z tym ze to raczej ratunek na stare usiadziane sprezyny... ale moze u was zadziala
|
|
|