To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - info dotyczace wymiany oleju po 2000km WAZNE !!!

Anonymous - 26-01-2009, 12:26
Temat postu: info dotyczace wymiany oleju po 2000km WAZNE !!!
Witam!

Dostałem potweirdzenie z salonu ze olej "noname" zalewany do naszych miśków jest ze specialnymi jakimis tam dodatkami pozwalajacymi dotrzec auto douzyskania najlepszych efektów ,info z Japoni mowi o nie wymienianiu oleju do czasu 1 przegladu badz 20 tys. Tak mi salon przekazal informacje.Oczywiscie jest to kwestia dyskusyjna aczkolwek moje pytanie bylo skladane pare tygodni wczesniej , dostali oficialna odpowiedz z mistubishi motors wiec .. raczej nie wymieniac !!!

Salon Mitsubishi sobczyk/Katowice

[ Dodano: 26-01-2009, 12:31 ]
kila napisał/a:
Witam!

Dostałem potweirdzenie z salonu ze olej "noname" zalewany do naszych miśków jest ze specialnymi jakimis tam dodatkami pozwalajacymi dotrzec auto douzyskania najlepszych efektów ,info z Japoni mowi o nie wymienianiu oleju do czasu 1 przegladu badz 20 tys. Tak mi salon przekazal informacje.Oczywiscie jest to kwestia dyskusyjna aczkolwek moje pytanie bylo skladane pare tygodni wczesniej , dostali oficialna odpowiedz z mistubishi motors wiec .. raczej nie wymieniac !!!

Salon Mitsubishi sobczyk/Katowice

Salon MMC car w Warszawie ,taka sama informacje podaje..

Uwex - 26-01-2009, 13:35

Hm...? I bądź tu mądry ? Może raz na zawsze wyjaśnić u importera Mitsubishi na Polskę ?
Nie jestem w klubie długo , ale widzę , że niektóre osoby mają odpowiednie kontakty .
Nie twierdze , że kila ma złe informacje , ale mnie w salonie powiedzieli , że było by dobrze po 1,5 - 2,0 tys km. wymienić ! Więc jest trochę zamieszania .

Radassss - 26-01-2009, 14:04

hmmmmmm
ciekawe info... warte przemyslenia...
wlasnie Uwex mi tez w salonie powiedzieli zeby wymienic po 1000...
i badz tu madry czlowieku... ;)
juz mam ponad 1200 i jeszcze nie wymienilem...
ale z tego wzgledu ze olej ktorym chce zalac nie jest jeszcze dostepny na naszym rynku
i trzeba jeszcze 2-3 tyg na niego poczekac...

tomekrvf - 26-01-2009, 17:44

Panowie, gdyby trzeba było wymieniać olej po 1000km to taka informacja byłaby w schemacie przeglądów. Jako że jej nie ma to takiego obowiązku według Mitsu nie ma.
filippoz - 26-01-2009, 19:59

Niby tak, tzn tak ale są dwie szkoły, jedna taka żeby nie wymieniać, druga wręcz odwrotnie, wymiana przy około 1,5-2k km.

Ja pomyślę, ale ogólnie jestem przekonany o wymianie. pomyślimy :)

Adam_T - 26-01-2009, 22:57

Dzwonilem do swojego serwisu i facet powiedzial, ze nie ma potrzeby wymieniac wczesniej oleju.
Ponadto popieram kolege wyzej - jezeli bylaby koniecznosc wymiany, to informacja bylaby w instrukcji.

Zostawiam wiec olej do pierwszego przegladu.

pfx - 01-02-2009, 10:44

A jeśli zacznie go ubywać - to czym dolewki robić?
Uwex - 01-02-2009, 11:19

Nie powinno być takiej sytuacji ! A jeśli już , to w ASO Ci ewentualnie doleją tą setkę .
Chyba nie myślisz , że będzie potrzebna cała bańka ? :)

Anonymous - 01-02-2009, 12:00

dolewki ? do nowego auta :DDD hahah nie rozsmiszaj mnie ,jak ci ubywa to jedz z zlomem do aso...
Radassss - 01-02-2009, 12:00

bylejaki olej dolejesz tez bedzie dzialac...
w tej chwili oleje silnikowe sa mieszalne...
kupujesz w sklepie litr jakiegos dobrego syntetyku i na ewentualne dolewki masz,
ja mam wymiane oleju jutro o 10... moje ASO powiedzialo ze mam to zrobic...
w sumie oni opiekuja sie autem od strony technicznej przez najblizsze 3 lata wiec zrobie jako oni chca... ;)
nie wymieniajac tez by sie nic nie stalo, ale niech juz bedzie...
oczywiscie olej biore swoj... :D
pozdro

filippoz - 01-02-2009, 12:34

Radassss napisał/a:
bylejaki olej dolejesz tez bedzie dzialac...
w tej chwili oleje silnikowe sa mieszalne...
kupujesz w sklepie litr jakiegos dobrego syntetyku i na ewentualne dolewki masz,
ja mam wymiane oleju jutro o 10... moje ASO powiedzialo ze mam to zrobic...
w sumie oni opiekuja sie autem od strony technicznej przez najblizsze 3 lata wiec zrobie jako oni chca... ;)
nie wymieniajac tez by sie nic nie stalo, ale niech juz bedzie...
oczywiscie olej biore swoj... :D
pozdro

napisz jaki olej kupiłeś :)

Anonymous - 01-02-2009, 12:49

TYLKO... motul ;)
Radassss - 01-02-2009, 13:50

Statoil LazerWay LL 5W/30

[ Dodano: 01-02-2009, 13:55 ]
kila napisał/a:
TYLKO... motul ;)

a mozesz przytoczyc ktory motul i jakie ma normy zeby bylo jasniej...??
bo jak rzucasz sobie tylko ze Motul to moze sobie zaleje jakims olejem tej firmy w klasie CD??
a co mi tam wkoncu wystarczy tylko ze ma byc Motul...

Anonymous - 01-02-2009, 15:26

było pisane juz o jaki motul chodzi. wystarczy poszukac;)
Radassss - 01-02-2009, 16:35

MOTUL 8100 X-CLEAN 5W-40 pewnie o ten Ci chodzi
dobry olej tylko pytanie jest innego typu, czym on sie rozni od innych tego samego typy??
ze ma byc niby tylko on??