To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - problem z alarmem

mariusz_skc - 26-01-2009, 19:36
Temat postu: problem z alarmem
Witam
mam pytanie co do alarmu, bo jest taka sprawa, że alarm chodził normalnie, pojechałem w sobote na karchera, wróciłem, zamykam samochód i charakterystyczne pyknięcie 3 razy (jak jest dobrze pyka raz) myślałem że drzwi niedomknięte czy klapa bagażnika.. no to sprawdziłem wszystko nawet maskę i zamknął się normalnie..zdążyłem wejść do domu i słyszę że wyje.. no to zrobiłem reset alarmu i przez kilka godzin było dobrze.. potem znów zaczął wyć jak zamykałem po następnym uruchomieniu silnika..
macie jakiś pomysł? czy tylko elektromechanik mi został ??

dominikg - 26-01-2009, 20:06

wysuszyć dobrze auto, zalało Ci któryś pstryk ad alarmu, tzn. czujnik otwarcia zamknięcia drzwi lub klapy. Mozesz organoleptycznie sprawdzić czy np. pstryczek pod klapą silnika (najcześciej montowany z przodu na pasie górnym) nie jest cały mokry, ew. wytrzec go szmatką. Pozdrowienia.
mariusz_skc - 26-01-2009, 21:48

no dobra dzięki najpierw tak zrobię, a jak się nie uda trzeba będzie wstawić go aby zrobili..

[ Dodano: 28-01-2009, 16:15 ]
no to mówię co nastąpiło.. alarm sam się zrobił :) może dlatego że jest ładna pogoda na plusie? tego nie wiem.. ale w sobotę znów na karchera zawitam by mieć pewność czy to wina wilgoci czy tylko coś mu się na chwilę przekręciło..