To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - problem z centralnym zamkiem

TRUTIL CARI GDI - 26-01-2009, 20:25
Temat postu: problem z centralnym zamkiem
Witam wszystkich miłośników mitsubishi 8) dawno mnie tu nie było :wink: pochwale sie że moja cari chodzi cały czas pięknie i cicho :lol: dziś po wymianie filtrów oleju wszystko ok cichutko jak makiem zasiał :lol:

Pojawił się mały problem, mogę otworzyć klapę bagażnika lecz nie mogę jej zamknąć. Nie wiem co może być drzwi, od kierowcy i pasażera - centralny chodzi normalnie klapa tylko otwiera :?

Anonymous - 27-01-2009, 14:21

Jeśli chodzi o moją cari to zamek centralny działa tak że czasami w jednych drzwiach przestanie łapać, potem sam się naprawia, jeśli chodzi o bagażnik to dłuższy czas nie zamykał bagażnika, potem zadziałał i bagażnik zamyka, tak aż do dziś. Nie wiem czy jest jakieś techniczne wytłumaczenie, po prostu siłownik w bagażniku się zużył, albo powoli umiera. Może ktoś coś więcej powie na ten temat.
Anonymous - 27-01-2009, 17:07

TRUTIL CARI GDI, po wymianie silnika zapomniałeś o nas. co do centralnego to miałem podobnie raz działał raz nie aż się w ku...... i przeczyściłem cały zamek wszystkie styki i o dziwo działa we dwie strony więc do dzieła (i nie zapominaj o nas)
Anonymous - 27-01-2009, 21:05

Ja mam mały problem z tym, że jak zrobiło się na dworze zimniej czyli na minusie centralny nie otwiera tylnych prawych i przednich od kierowcy. Wystarczy "włożyć " Misię do ciepłego garażu ( w pracusi) i problem znika. Po jakimś czasie znowu dzieje się to samo. Często muszę robić ręczną robotę tzn. wyciąganie "dzyndzla" , tylko nie wiem czy coś od tej ręcznej roboty nie ucierpi?
turek61 - 27-01-2009, 23:02

orzech napisał/a:
TRUTIL CARI GDI, po wymianie silnika zapomniałeś o nas.

No właśnie- "jak trwoga to do Boga"

TRUTIL CARI GDI napisał/a:
pochwale sie że moja cari chodzi cały czas pięknie i cicho :lol:
no gdyby tak nie było to bym się zdziwił.Już miałeś jej dość a tu proszę...
Dobrze że te ciemne okularki założyłeś bo powinieneś się wstydzić, że zapominasz o kolegach.
Co do centrala to tak jak koledzy piszą...

TRUTIL CARI GDI - 28-01-2009, 09:45

Panowie dzięki za pomoc zaraz sie zabieram za czyszczenie zamka i dam znać co i jak :lol:
A jeśli chodzi o pamięć na pewno będę pamiętał :lol:
Pozdrawiam

[ Dodano: 10-03-2009, 17:57 ]
Witam wiec sprawdziłem tak jak mówiliście wyczyściłem i dalej nie mogę zamknąć :cry: .
Otwiera bez problemu :? rozebrałem całą plastikową osłonę i jest tak.

Za zamkiem są dwa przełączniki jeden jest jak zamykamy a drugi jak otwieramy. Gdy nacisnę na ten przełącznik od otwierania siłownik reaguje ale gdy nacisnę na ten do zamykania lipa :cry: koledzy co mogę zrobić miał już ktoś taki problem i wymieniał ten przełącznik*

przełącznik jest podobny do tego http://eltronix.pl/products/3876