To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sigma/Diamante Ogólne - filtr powietrza

blizna - 31-01-2009, 23:00

Nie wiem czy mam zaczynac nowy temat? Wymieniałem filtr powietrza i tak jakby od tej pory jak otwieram lub zamykam auto (alarm z atupilota) w okolicach filtra powietrza cos tyka podobnie do włączonego kierunkowskazu tik-tak :( Dzieje się tak przed właczeniem i chwilke podczas pracy oraz po wyłaczeniu. Czy moglem tam cos ruszyc? Prosze o radę. Z gory dziekuje za pomoc
Anonymous - 01-02-2009, 11:23

Nie wydaje mi się, żeby można w tym przypadku zruszyć coś obok. Gdyby obroty zaczęły wariować wóczas mozna by było podejrzewać, ze jest źle zamknięta obudowa filtra powietrza i silnik bierze lewe powietrze. Spróbuj zdiagnozować przy otwartej masce zamykając auto skąd dokładnie dochodzą te tykania
Anonymous - 01-02-2009, 15:04

Tam masz skrzynkę z przekaźnikami może i tam masz przekaźnik od autoalarmu który odcina zapłon ale to ty musisz znaleźć sam bo każdy szczególnie jeśli chodzi o alarm ma chyba trochę inny.
blizna - 01-02-2009, 16:49

Tykanie dochodzi z okolic filtra paliwa i akumulatora. Jak odblokuję alarm to nic sie nie dzieje, dopiero jak otworze drzwi to zaczyna tykac. Chyba bede musial sie udac z tym do elektryka :/