To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Lancer C6x i starsze - [C62A 1.5] Uszkodzona klema. Na jaką wymienić?

mouseman - 01-02-2009, 19:10
Temat postu: [C62A 1.5] Uszkodzona klema. Na jaką wymienić?
Witam,
Dzisiaj przy kończeniu CA w moim Lancerku dokonałem takich o to szkód:

Prosze o pomoc w dobraniu klemy plug and play. Prosze o rade jaką kupić?

http://www.allegro.pl/sea...ma&category=709

Mam doprowadzony kabel plus do akumulatora ze wzmacniacza, więc fajnie jakby klema była przystosowana pod ten przewód 10mm2. Prosze o rade którą wybrać

Anonymous - 01-02-2009, 20:35

z tego co widzę to wystarczy sobie zalutować końcówki z otworem m6 i p[o sprawie wtedy kupujesz zwykłą klemę i montaż wygląda tak:
-odkręcasz te śrubki na klucz 8 przekładasz oczko i dokręcasz je (ja tak robię u siebie i jest git)
-zakręcasz klemę na biegunie akumulatora i gotowe :)

wojmi1 - 04-02-2009, 18:09

Deo, wszystko ok ale jedna uwaga : zwróć uwagę na klemy + i - mają różne rozmiary więc dopasuj która jest która Pozdrawiam :P
Anonymous - 04-02-2009, 19:02

wojmi1, idziesz mówisz, że chcesz plusową. Pan w sklepie się pyta małą czy normalną mówisz jaki masz akumulator i od razu wiadomo czy normalna czy mały kikut :)
mouseman - 04-02-2009, 23:21

Dziękuje za pomoc :) Klemy kupione w Norauto za 10 zł praktycznie te same co fabryczne. Adaptowałem wyłącznie górną część połączenia z przewodem masowym(taki jakby łuk skręcany na dwie śruby).

P.S Dysponuje ktoś zabezpieczeniem na akumulator? Kupuje od ręki :)

docencik87 - 05-02-2009, 12:10

Ta klema co miałeś i tak już nie była oryginalna. Jeżeli chodzi o tą osłonkę to ciężko będzie. Zmieniałem w białym Colcie kleme plusową, ale ta oryginalna gumowa zakrywka średnio pasowała i się zsuwała.