To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] Problem z wolnymi obrotami i .....

Morfeo - 04-02-2009, 14:41
Temat postu: [Cari 1.8 GDI] Problem z wolnymi obrotami i .....
Witam, mam problem z moim Miśkiem i nie wiem za bardzo czego się złapać. Stanął mi pare dni temu na trasie i od tego czasu nie mogę przywrócić do porządku :( Objawy są takie: obroty cały czas falują w zakresie 300-4000; w czasie jazdy nie trzyma wolnych obrotów -gaśnie; jak jest zimny to trochę na wolnych przytrzyma, ale jak sie rozgrzeje to masakra! Wymieniłem przepływomierz i czujnik wału.Cały dzień stał w serwisie i .... nic, mówią że na komputerze nic nie pokazuje, wszystko niby jest ok- czujniki itp, tyle że jak nie chodził tak nie chodzi.Mam pewną teorię, może jakaś uszczelka puszcza chłodziwo do komory spalania. Nie wiem już co robić, a jest coraz gorzej :cry: . Chętnie skorzystam z dobrej rady.
Piwor - 04-02-2009, 16:32

Mas GDI, próbowałeś wyczyścić przepustnicę z nagaru? A jak z krokowcem? Czyszczony? Na forum jest sporo tematów, w tym w dziale FAQ, jak czyścić przepustnicę, krok po kroku.

Ewentualnie po zabiegu naucz Cari obrotów, co również znajdziesz na forum. To powinno pomóc, jeśli nie, to i tak wypada to robić co jakiś czas (czyszczenie). Daj znać, czy pomogło.

Pozdrawiam.

Morfeo - 05-02-2009, 12:13

Dzięki za info, pokombinuje coś w tej kwestii i dam znać czy się udało.