To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Eclipse - Ogólne - [1G 90-94] zapytanie

Żółwik - 06-02-2009, 16:55
Temat postu: [1G 90-94] zapytanie
potrzebuję grila do eclipsa 1g gdzie mam szukać gdyż trochę krucho z znalezieniem części
Adaho_krak - 06-02-2009, 22:02

Żółwik, na Allegro masz masę Eclipsów 1G na części. Wyślij wszystkim sprzedawcą e-mail z zapytaniem czy mają i w jakiej cenie. Kup najtańszą opcję :) Sprawdzony sposób :)
Anonymous - 07-02-2009, 06:04

popytaj tu http://www.eclipse.net.pl...ight=cz%EA%B6ci
http://www.eclipse.net.pl...ight=cz%EA%B6ci
http://www.eclipse.net.pl...ight=cz%EA%B6ci

Adaho_krak - 07-02-2009, 20:50

Coodo, McGyver'a (dwa pierwsze linki) bym nie polecał, koleś ma części przynajmniej dwukrotnie droższe niż na allegro. Ponadto znam przynajmniej kilka przykładów kiedy to naciągnął lub próbował naciągnąć ludzi z klubu MEKP. Tu na tym forum nie miałby prawa istnienia. Trzeci link wygląda na rzetelnego sprzedawce.
Anonymous - 07-02-2009, 22:09

Adaho_krak napisał/a:
bym nie polecał, koleś ma części przynajmniej dwukrotnie droższe niż na allegro. Ponadto znam przynajmniej kilka przykładów kiedy to naciągnął lub próbował naciągnąć ludzi z klubu MEKP. Tu na tym forum nie miałby prawa istnienia. Trzeci link wygląda na rzetelnego sprzedawce.

akurat tego o McGyver' to nie wiedziałem

Serek - 10-02-2009, 13:18

Niestety, przy tej ilości chętnych na części zawsze znajdzie się kombinator. Miałem z nim do czynienia juz.
Anonymous - 10-02-2009, 20:49

ja osobiscie nie mialem nigdy problemow z McGyverem :> czasem ceny ma z kosmosu... co nie znaczy ze nie idzie sie z nim doagadac :> czesci przynajmniej zawsze byly sprawne i spelnialy wszelkie normy :) nie ma co przesadzac :) wazne ze taka osoba jest... jak komus nie chce sie szukac to moze kupic od mcGyvera:)
HouseM - 15-02-2009, 13:04

Ja bym McGyvera zostawił jako ostateczna ostateczność :D Ceny z kosmosu
Żółwik - 23-10-2009, 14:09

Dzięki za pomoc mam i zamontowałem teraz od razu lepiej
Adaho_krak - 23-10-2009, 15:23

Żółwik napisał/a:
Dzięki za pomoc mam i zamontowałem teraz od razu lepiej

... no to chwilkę Ci zeszło :)

Anonymous - 24-10-2009, 16:50

Cytat:
Ja bym McGyvera zostawił jako ostateczna ostateczność :D Ceny z kosmosu

nie koniecznie ... kupowałem jakis czas temu wtryski od turbo i cenę miał bardzo porównywalną do innych ...

Adaho_krak - 24-10-2009, 19:40

Coodo napisał/a:
nie koniecznie ... kupowałem jakis czas temu wtryski od turbo i cenę miał bardzo porównywalną do innych ...

Swego czasu pytałem go o plastikową obudowę składanej lampy do 1G (składa się ona z dwóch części) McGywer powiedzał że dla klubowicza ma zniżkę i jedna część kosztuje u niego 80zł czyli kpl 160zł. Kupiłem na allegro od pierwszego lepszego handlarza z Zielonej Góry i z przesyłką wyszło mi 80zł za kpl. WIęc poruwniania nie ma. Znam jeszcze kilkanaście takich przypadków, gdzie jadąc na swojej przynależności do różnych klubów ewidentnie naciąga ludzi. Ja nikogo nie chce przekonywać żeby u niego nie kupować, ale porównujcie ceny bo często warto.

Bartek3g - 25-10-2009, 06:06

Adaho_krak napisał/a:
ewidentnie naciąga ludzi.
czy ja wiem czy to naciaganie? Wolny rynek, ustala sobie marze jaka chce, ma do tego prawo. Jak ktos nie patrzy na kase i wszystko mu jedno to nie sprawdzi za ile ma ktos inny i kupi. My ceny porownujemy to sprawdzamy, ot co.
MATi1G - 25-10-2009, 08:53

Ja od McGyver'a brałem kilka gratów co prawda ceny ma wysokie (za mało dostępne częsci),ale gdy jest sytuacja pod bramkowa i nigdzie nie ma jakiejś częsci to on zawsze ma i pomoze(np.napinacz hydrauliczny) ,a i czesci jakie sprzedaje są dobrej jakości zreszta takie które czesto sie bierze wcale do najdroższych nie należą, brałem od niego kilka częsci i jak narazie jestem zadowolony i nie mam na co narzekać 1 z dwóch osób do której mam zaufanie w kwestii czesci do miśka :)

Pzdr.

Adaho_krak - 25-10-2009, 10:15

Bartek3g napisał/a:
czy ja wiem czy to naciaganie?

Jeśli ktoś do mnie mówi, że jest klubowiczem i że ma dobre ceny i żebym nie szukał bo taniej nie znajde, że on normalnie sprzedaje drożej itp epitety. Póżniej ja sprawdzam cene i bez problemu na pierwszej lepszej aukcji znajduje części za pół ceny to IMHO jest naciąganie.