[XX-92]Colt C50 i starsze - ABS colt gti 1991r
sajmon - 09-02-2009, 18:44 Temat postu: ABS colt gti 1991r Witam
Od kilku lat jestem posiadaczem colta gti z 1991 roku.
Od kiedy pamietam nie dzialal w nim abs. Nigdy mi to w zasadzie nie przeszkadzalo ale ostatnio mam wiecej wolnego czasu i zaczalem szperac w aucie.
Oto jaki jest stan na dzien dzisiejszy:
ABS mial odlaczona w ogole kostke z kablami- podlaczylem (kostka przed prawym przednim kolem pod platykiem), Wyjety bezpiecznik przy akumulatorze 60 A - wsadzilem .
Wszystkie czukniki na kolach wygladaja ok.
A mimo to zadna kontrolka sie nie swieci, a abs nie dziala.
Od czego zaczac? Jak zdiagnozowac bledy. jak sie za ten abs zabrac. bede wdzieczny za wszelkie sugezstie i schematy, Pozdrawiam
Aha
czy w tym aucie jest w ogole kontrolka abs i jak jest to ktora to?
szpala85 - 10-02-2009, 13:29
kontrolka powinna się włączyć po przekręceniu kluczyka " takie autko w poślizgu " i powinna zgasnąć po odpaleniu auta ..... jak zdiagnozowac ???? podpiąc wszystko to co ma być podpięte .... rozpędzić sie i ostro zahamować na piasku lub śniegu (jeżeli jeszcze jest ) i powinieneś juz czuć i słyszeć ABS ....
gdyby nic nie działało to prawdopodobnie pompa ABS-u zajechana ...
Anonymous - 13-02-2009, 23:19
Jutro zrobie zdjecie deski rozdzielczej to wrzuce z podpisem ktora lampka od absu:) ktory w koncu u mnie zaczal dzialac lub nagram filmik jak sie zaswieca lamka podczas uruchamiania...tak jak opisane wyzej:)
sajmon - 14-02-2009, 23:40
witam ponownie
a czy miałby ktos schemat podłączeń abs?
bede jechał wtedy po wiązce może któres kable sa pourywane, albo cos nie łączy, wymiana pmpy to ostatecznośc , bo nie mam pomysły gdzie taka kupić, w koncy to zadki model na naszym rynku.
szpala85 - 16-02-2009, 10:15
jeżeli już kupiłeś GTi-ka z odłączoną pompą ABS to coś musiało być wcześniej nie tak że poprzedni właściciel po prostu odłączył ABS ..... i jak piszesz że masz colta kilka lat ...to po tych kilku latach + jeszcze kilka lat poprzedniego właściciela (który to dołączył bo pewnie nie chciało mu sie naprawiać ... albo koszta naprawy były zbyt wysokie ) ... to wątpię czy uda ci sie odpalić pompę ABS ... troch pogmatwane
ja w swoim juz byłym GTi-ku miałem ABS ( i o dziwo sprawny jak na te lata 1989) .... i jak mi się alternator spier**** i nagle zapaliła mi się lampka od ABS-u (oczywiście ABS nie działał powodem było zbyt niskie napięcie ,po naprawie alternatora wszystko wrucio do normy ) to przeżyłem horror że już nie będe miał chrobotania przy ostrym hamowaniu
pozdr
Anonymous - 16-02-2009, 17:56
Pompe abs-u dostaniesz na allegro,a jak nie to mogę znaleźć w olsztynie, ktos na forum tu ma lancera c6o z silnikiem 2.0 zeswapowanego i ma pare gratów, rozmawiałem z typem wczesniej,jak mialem problemy ze swoim abs-em i mowil ze posiada pompe...ja do siebie ostatnio kupowałem, dostałem na allegro, zdarzaja sie takie pompy...jak nie z colta to z lancera gti ide zrobic fotke z tą kontrolką abs-u nbo nie mialem czasu by to wykonac:)
Anonymous - 22-02-2009, 00:05
ketrab napisał/a: | Pompe abs-u dostaniesz na allegro,a jak nie to mogę znaleźć w olsztynie, ktos na forum tu ma lancera c6o z silnikiem 2.0 zeswapowanego i ma pare gratów, rozmawiałem z typem wczesniej,jak mialem problemy ze swoim abs-em i mowil ze posiada pompe...ja do siebie ostatnio kupowałem, dostałem na allegro, zdarzaja sie takie pompy...jak nie z colta to z lancera gti ide zrobic fotke z tą kontrolką abs-u nbo nie mialem czasu by to wykonac:)
Obrazek |
ja posiadam oryginalną pompę ABS-u od Mitsubishi Lancera GTI - stan bdb
jeżeli ktoś poszukuje to chętnie ją sprzedam
Anonymous - 22-02-2009, 12:29
Otóż to....właśnie kolegę miałem na myśli:)
sajmon - 28-02-2009, 11:29
jaka cena za te pompe?
Anonymous - 02-03-2009, 09:27
takie rzeczy dogadajmy proszę na PW
|
|
|