Galant/Legnum VR4 Ogólne - Przeprogramowanie ECU w E88A
mitsu_pl - 09-02-2009, 20:14 Temat postu: Przeprogramowanie ECU w E88A Witam.
Pytanie jak wyżej. Otóż bardzo poważnie myślę o swapie silnika z np. 3000GT, tyle że narazie zwykłego. Dużo myślałem, czytałem, dowiadywałem się i tak w paru miejscach wyczytałem(głónie na forum), że można to zrobić bez zmiany ECU, tylko go przeprogramować. i tak oto rodzi się pytanie, kto by się podjął tego? Czy w ogóle ktoś by się z tym chciał pobawić, gdzie szukać? Wiem, że w V-tech'u nie chcą się za to zabierać, niby robią takie bajerki, ale nie w tych autach...
Narazie pytanie jest czysto teoretyczne, bo się dopiero przymierzam, ale jeżeli ktoś by coś konkretnego podrzucił to kto wie, czy nie pośpieszyłbym się z tym...
Anonymous - 23-02-2009, 21:30
A dlaczego nie chcesz podmienić ECU?
Grzebanie w kompie, remap to okolice najbidniej 1000> jak nie 2000 a kompa od 3000 kupi teściowa za 300?500?
Jeżeli komp od 3000 jest droższy lub nieosiągalny w małych pieniądzach( bo nie wiem) zawsze można wystroić to jakąś świnką jakby lipnie to się turlało lub AFR bylby na nic.Taka impreza zamyka się kwotą 1200zł razem ze świnką i strojeniem(mamy my ziomali co znają temat i na miśkowych silnikach ćwiczyli )
A i zwykłe 3000 oznacza N/A?
mitsu_pl - 05-03-2009, 20:00
Bardziej chodzi o to, żeby nie ciągać się z wiąchą od kompa... a przy okazji przeprogramowania, możnaby mu cościk nieco podkręcić...
Anonymous - 05-03-2009, 20:53
O wiązkę sie nie martw, mapę na dzien dobry lepiej mieć od 3000 i potem ją modować
mitsu_pl - 06-03-2009, 13:41
w sumie... zobaczymy jak będą się sprawować te 200 z chaczykiem koniuchów, a potem sie pomyśli co dalej... Jak narazie jak dobrze pójdzie to na wakacje zaczne zbierać materiały i tak myśle, żeby przez następną zimę spokojnie obrucić to w czyn...
Anonymous - 26-03-2009, 23:05
mitsu_pl napisał/a: | w sumie... zobaczymy jak będą się sprawować te 200 z chaczykiem koniuchów |
mitsu i jak sprawa z przeprogramowaniem ? Ile kucy wycisnełeś ??
|
|
|