To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - wycieki plynu chłodzacego

carisma115 - 09-02-2009, 20:46
Temat postu: wycieki plynu chłodzacego
witam od jakiegoś czasu zaczeło mi ubywac płynu ze zbiorniczka wyrównawczego tak co 2tys km muszę dolac ok. 300ml nie widac skąd wycieka i nie dostaje się do oleju, wsypałem proszku uszczelniającego ale nic nie pomogło, gdzie może tkwic problem?? Pozdrawiam
MAłY - 09-02-2009, 21:10

a moze płyn jest poprostu spalany. A to moze oznaczac walniętą uszczelkę pod głowicą albo tez samą głowice. Charakterystyczny objaw tego to dymienie na biało.
Było juz o tym duzo na forum

Anonymous - 09-02-2009, 22:03

Miałem to samo... Okazało się , że płyn wyciekał pod termostatem i odparowywał. Ile ja sie naszukałem tego wycieku... Poszła uszczelka termostatu, taka o przekroju kwadratu. Nie miałem nowej więc wstawiłem oring i jest ok. Pozdrawiam
carisma115 - 11-02-2009, 14:11

nie ma oznak walnietej uszczelki ale zająłem sie termostatem czyli na razie dokręciłem go troszkę poszło, dolalem płynu i bede sie przyglądał jesli dalej bedzie wyciek to nastepny krok to wymiana uszczelki termostatu

[ Dodano: 17-02-2009, 14:44 ]
z tym termostatem to trafna podpowiedz, zrobilem ok tys km i tylko minimalnie ubylo plynu a ja tylko go dokrecilem, pewnie jak bym wymienil uszczelke bylo by juz ok

dzieki wojtku :) ) dodalem ci punkt ;)