[XX-92]Colt C50 i starsze - [C50]Łożyska w piastach przednich i amortyzatory
Anonymous - 21-06-2006, 18:51 Temat postu: [C50]Łożyska w piastach przednich i amortyzatory Witam, mam problem z łożyskami ostatnim czase grzeja mi sie felgi przednie i lekko cos szumi wiec doszlem do wniosku, ze to łożyska i tu jest problem!!
Jakiej firmy kupic łożyska i w jaki sposub sie je wymnienia????;
bo znajac zycie to mechenik skasuje mnie tak, ze bym sobie kupil 4 lożyska i jeszcze pifko do pracy
Ps. Jakiej firmy zakupic amorki na tył
Matejko - 21-06-2006, 19:13
amorki KYB, a co do grzania przednich kol - to normalne ze sie grzeja przy przednionapedowym aucie, a druga rzecz z grzania - jak sie kola obracaja na podnosniku ?? moze hamulec blokuje
Hubeeert - 21-06-2006, 23:45
Co do łozysk - zajrzyj tutaj
Anonymous - 22-06-2006, 02:30
kiedys sie spotkalem z tym, ze zamiana piast z lewego kola na prawe i odwrotnie duzo daje, poniewaz lozyska kreca sie wtedy w przeciwnym kierunki, moze nie jest to najzdrowsze ale przy sprzedazy auta jak znalazl bo nie huczy ...a i tak kiedys wytrzymala tak przekladka ponad 2 lata , to bylo w hondzie
Kokos - 22-06-2006, 21:59
u mnie przed wymianą klocków mocno grzała się jedna felga - po wymianie wszystko wróciło do normy
Anonymous - 22-06-2006, 23:24
Witam wszystkich dzieki za dotychczasowe informacje zostana wykożystane w 100% :
Sprawdzałem na podnosniku to kola kreca sie nawet nawet nie ma oznak ,ze klocki przycieraja wiec pozostaja lożyska a felgi grzeja sie dosc znacznie nie sa one cieple tylko Bardzo cieple (prawa felga prawie goraca)
pozostaje mi wymienic lożyska{po wypłacie} i zobaczymy co to z tego wyjdzie:)
; o rezultacie poinformuje wszystkich na forum
|
|
|