To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - Szybkaocena gala

Misiooo - 11-02-2009, 16:21
Temat postu: Szybkaocena gala
Witam
Oto taki galancik http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C7794485
proszę o opinie , co myslicie o nim, chce jechac go zobaczyć i zalezy mi na czasie :)

Robson86 - 11-02-2009, 16:26

maska z przodu lekko odstaje, chyba bo dokladnie nie widac brak oprawek halogenow przednich, nie rowne szczeliny maski :? , z tylu doklejony emblemat Mitsubishi-powinno byc logo na srodku, i chyba v6 24v powinno byc troszke nizej :?
Pozdroo

Anonymous - 11-02-2009, 17:07

A do tego nie trzeba być sokołem aby zobaczyć że na tym zdjęciu:

Widać różnicę w odcieniach pomiędzy drzwiami tylnymi a przednimi....

Więc....albo tylne drzwi i tylny błotnik malowane, albo przednie drzwi i przedni błotnik malowane...

stawiam na przód....bo tu maska tragicznie leży ....

Anonymous - 11-02-2009, 17:14

Forest_Taft, odcien przednich drzwi jest nierowny z czego mozna wnioskowac ze stoi tam jakis budynek i sie poprostu odbija w drzwiach ;0
Robson86 - 11-02-2009, 17:19

miziek napisał/a:
ze stoi tam jakis budynek i sie poprostu odbija w drzwiach ;0

Widac go w odbiciu szyby. Sorry za OT
Pozdroo

Misiooo - 11-02-2009, 17:25

Dzwoniłem mial mi podeslac jeszcze foty silnika i wnętrza, dziwi mnie to ze sprowadzony i nie ma ksiązki serwisowej...
Robson86 - 11-02-2009, 17:29

Misiooo napisał/a:
dziwi mnie to ze sprowadzony i nie ma ksiązki serwisowej...

moze mial, ale ktos postanowil ze ladniej mu bedzie (galowi) z mniejszym przebiegiem, wiec ksiazka zaginela by nie moc "sprawdzic" (a raczej zorientowac sie) przebiegu... to tylko hipoteza :P
Pozdroo

spown - 11-02-2009, 18:20

A tak w ogóle, to nie brakuje mu zaślepek przy halogenach w zderzaku?
KamilR10 - 11-02-2009, 18:33

Robson86 napisał/a:
maska z przodu lekko odstaje, chyba bo dokladnie nie widac brak oprawek halogenow przednich, nie rowne szczeliny maski :? , z tylu doklejony emblemat Mitsubishi-powinno byc logo na srodku

Jeżeli chodzi o odstawanie maski to ja bym się tym tak nie przejmował na zdjęciach, jak ja podniosę maskę i podkręcę te gumowe ,,grzybki" też mi tak odstaje. Jeżeli obniże tak aby wyglądało ok to maska piszczy. Więc nie musi to wskazywać że dostał. A logo na środku jest tylko w wersjach po liftingowych, duże trzy diamenty na środku klapy bagażnika. A co do innych odcieni, to mam identyczny kolor auta i naprawdę różne rzeczy można zobaczyć w zależności gdzie auto stoi i jak się popatrzy. Wcale bym się tym nie sugerował. Szkoda że brak zdjęć silnika i wnętrza. Auto można spokojnie sobie obejrzeć.

[ Dodano: 11-02-2009, 18:40 ]

Tutaj masz zdjęcie jak to wygląda po liftingu.

sampler - 11-02-2009, 19:20

Rzeczywiscie maska troche dziwnie lezy. Mam wrazenie ze jest zle spasowana. Gril tak jakby jest za nisko. Z tylu logo rzeczywiscie za wysoko i troche jakby pod katem. Tutaj jest widok na moj tyl:

http://www.samplerwrc.150...al/DSC00165.JPG

Proponuje zaczekac na fotki wnetrza i komory silnika z widoczna belka przednia. Duzo sie wyjasni :)

Misiooo - 11-02-2009, 20:55

mam fotki silnika i wnętrza troche nie dokładne

Dzwonilem jeszcze raz bo nie moglem sie doczekac zdjeć i zapytałem się o nadkola czy cos je bierze i powiedział mi , że jedno zaczyna cos sie z nim dziać.

sampler - 11-02-2009, 20:59

To pokaz stwierdzimy co z nim jest
Anonymous - 12-02-2009, 09:34

miziek napisał/a:
Forest_Taft, odcien przednich drzwi jest nierowny z czego mozna wnioskowac ze stoi tam jakis budynek i sie poprostu odbija w drzwiach ;0
Robson86 napisał/a:
Widac go w odbiciu szyby.
KamilR10 napisał/a:
A co do innych odcieni, to mam identyczny kolor auta i naprawdę różne rzeczy można zobaczyć w zależności gdzie auto stoi i jak się popatrzy

Przypadłość każdego jasnego koloru dwuskładnikowego.
Ale....drzwi i błotnik są ciemniejsze od .....rantu (czyli ich początku) a budynek jak to widać w szybie zachodzi na drzwi tylne, których odcieniu nie zmienił....
Czerwoną kreską oznaczyłem kontur budynku na elemencie z tyłu........a niebieską miejsce od którego jest inny odcień.
Dam sobie głowę uciąć że jet to inny kolor.....bo budynek zachodzi na tylne drzwi i ich odcień mimo wszystko jest inny.

Na zdjęciu zamieszczonym przeze mnie w poście wyżej po powiększeniu zobaczycie kontur domu bez tych kresek.

Maretzky85 - 12-02-2009, 12:06

Ktoś robił zdjęcie z fleszem. Flesz odbija się od klamki tylnych drzwi. Może stąd inny odcień ;)
Student - 12-02-2009, 13:29

Właśnie flesh bardzo często pokazuje niedoróbki bo przy specyfice światła lampy wychodzą części które się od siebie różnią.
Ja nie jestem nic w stanie wróżyć bo zdjęcia są słabe i pogoda kiepska.