Sport - Inne - Extra skopana i dawna druga
Anonymous - 22-06-2006, 09:16 Temat postu: Extra skopana i dawna druga idzie nowy sezon tu rozmawiamy o tym jaki bedzie?
o naszej piłce skopanej kilka słów prawdy
Cytat:
Polacy po MŚ: Minister sportu domaga się zmian w sztabie szkoleniowym
PAP /15:26
Ministerstwo Sportu zażąda od PZPN rzetelnej oceny występu polskiej reprezentacji w mistrzostwach świata, a także przedstawienia konkretnych wniosków i propozycji na najbliższą przyszłość.
Zdaniem ministra Tomasza Lipca, osoby odpowiedzialne za słaby występ w Niemczech muszą ponieść konsekwencje.
"Ministerstwo Sportu stoi na stanowisku, iż konieczne są głębokie zmiany w systemie szkolenia młodzieży. Wzorem takich państw jak np. Francja czy Holandia, będziemy obligować PZPN i Ekstraklasę S.A. do tego, aby w systemie licencyjnym znajdowały się zapisy o konieczności prowadzenia przez kluby ekstraklasy i II ligi, większej liczby zespołów młodzieżowych" - powiedział Lipiec.
Jak podkreślił, obecny zapis o obowiązku prowadzenia co najmniej czterech zespołów młodzieżowych w klubie lub stowarzyszonych z klubem, często nie jest realizowany.
"Dla porównania w najlepszych czasach polskiej piłki nożnej kluby prowadziły 12 i więcej zespołów młodzieżowych. PZPN musi dążyć do poszerzenia szkolenia we wszystkich kategoriach wiekowych. Dzisiaj zarejestrowanych jest w Polsce zaledwie 300 tysięcy piłkarzy; dla porównania w Niemczech - 3,6 miliona" - dodał minister sportu.
Lipiec oświadczył, że osoby odpowiedzialne za słaby występ reprezentacji w mistrzostwach świata w Niemczech muszą ponieść konsekwencje. "W tej sytuacji wydaje się, że zmiany personalne w sztabie szkoleniowym są nieuniknione".
W środę w radiowych "Sygnałach Dnia" premier Kazimierz Marcinkiewicz powiedział, że w Polskim Związku Piłki Nożnej potrzebne są zmiany organizacyjne oraz personalne. Zapowiedział interwencję, jeśli do grudnia PZPN nie dokona takich zmian.
ile z tego zrobią - chyba nic
Anonymous - 22-06-2006, 19:28
PZPN ma czas do grudnia, zapowiedział premier Marcinkiewicz , zapomniał dodać którego roku.
igi - 23-06-2006, 07:48
gumas_72 napisał/a: | Kazimierz Marcinkiewicz Zapowiedział interwencję, jeśli do grudnia PZPN nie dokona takich zmian. |
A co on może zrobic??
Niech wsadzi tam swojego człowieka na siłe to nie będzie kompromitacji reprezentacji i naszych klubów.
tomusn - 23-06-2006, 11:33
Wg mnie wypowiedź premiera była wysoce niestosowna, powinien zająć się raczej sportem w znaczeniu ogólnym, czyli więcej sportu dla zwykłego człowieka np. sport dzieci i młodzieży. A jak wykształci się nawyk sportu to i społeczeństwo zdrowsze i talentów zaprzepaszczonych więcej się wyłapie (bo przecież największy talent to chęć do treningów i rywalizacji)
Wąska grupa dorosłych zawsze znajdzie sobie sponsora, i jak klub nie zrobi przewałek z forsą, drużyna może grać na całkiem niezłym poziomie.
Przy okazji moja lokalna "powiatowa" drużyna spadła do 5 (czy jeszcze niższej) ligi
akbi - 23-06-2006, 11:47
tomusn napisał/a: | Przy okazji moja lokalna "powiatowa" drużyna spadła do 5 (czy jeszcze niższej) ligi |
No to teraz wszyscy Mitsumaniaki specjalnie dla tomusn'a, krzyczą:
Pałuczanka Żnin GOOOLAAAAA!!!!!!
Anonymous - 23-06-2006, 19:27
nawyk sportu u młodzieży się nie wykształci bo Romuś G. chce zabrac 4 godzine wf i zamienić na historie.ja bedę musial zwolnic zaje..istego wf-iste którego synki z gimnazjum uwielbiaja i w ciagu roku zdobyli 3 miejsce w rybniku w kopanej,a mlodzi pojda na historie uczyć sie jak to fajnie dawniej nasi grali w piłke
sruba - 23-06-2006, 23:06
arek 69 napisał/a: | ...ja bedę musial zwolnic zaje..istego wf-iste... |
czyzbys byl dyrektorem w szkole ?????
Anonymous - 24-06-2006, 08:15
coś co bylo niemozliwe stalo sie mozliwe.
1-szy zadymiarz z liceum zostal dyrem he,he.
naprawde dobija mnie to ze młodzi nawet jak bardzo chcieliby pokopac to i tak nie maja gdzie bo boisko to klepisko a teraz jak mam mieć profesjonalna sztuczna nawierzchnie to mi kazą je zamykac,paranoja.
oczywiscie nie mam zamiaru tego robic
igi - 24-06-2006, 09:37
arek 69 napisał/a: | 1-szy zadymiarz z liceum zostal dyrem he,he. |
heh no to się dzieje
bialystokonline napisał/a: | W październiku spółka Jagiellonia będzie mogła złożyć do magistratu wniosek o pozwolenie na budowę galerii przy Jurowieckiej. Prawdopodobnie właśnie wtedy radni uchwalą plan tego terenu. |
No to Jaga ma co chciała. Teraz jest szansa na awans. O to walczyli bardzo długo i teraz w końcu się udało.
Tylko teraz jeszcze jakiś piłkarzy którzy będą walczyć. Jaga zawsze słyneła z dobrego szkolenia młodzieży. W tym roku Nawałka podpisywał kontrakty z armią zaciężną i nie wyszło to na dobre.(nie wszyscy polubili barwy żółto-czerwone) Może teraz będzie lepiej.
Anonymous - 24-06-2006, 16:56
jao żem urodzony wodzislawianin i mieszkam w miescie ktore kiedys bylo dzielnica wodzislawia to kibicuje od zawsze Odrze W.(od czasów 3 ligowych!!!).
ale wszyscy w miescie wiedza ze odra zawsze bedzie trzymać sie bezpiecznego srodka ekstraklasy bo na wiecej ni ma kasy!!!!!
sruba - 25-06-2006, 01:04
arek 69 napisał/a: | jao żem urodzony wodzislawianin i mieszkam w miescie ktore kiedys bylo dzielnica wodzislawia to kibicuje od zawsze Odrze W.(od czasów 3 ligowych!!!).
ale wszyscy w miescie wiedza ze odra zawsze bedzie trzymać sie bezpiecznego srodka ekstraklasy bo na wiecej ni ma kasy!!!!! |
kiedys grala w pucharach...
za to w swiatku kibicowskim to tylko 3 liga...
JCH - 29-06-2006, 19:19
Uwaga - post zawiera treści wulgarne. Jeżeli nie masz 18 lat nie czytaj!
To chyba nie Orange Extraklasa ale też kopana.....
Kto to jest ten Ratajczyk
Krzyzak - 29-06-2006, 20:19
JCH napisał/a: | Uwaga - post zawiera treści wulgarne. |
i na dodatek z błędem
McDoune - 30-06-2006, 01:44
ratajczyk były piłkarz międzyinnymi Legii, później przeniósł sie do Austrii
Anonymous - 30-06-2006, 07:48
JCH napisał/a: | Uwaga - post zawiera treści wulgarne. Jeżeli nie masz 18 lat nie czytaj!
To chyba nie Orange Extraklasa ale też kopana.....
Kto to jest ten Ratajczyk
Obrazek |
wyjasniam Ratajczyk grał w Legii potem w Rapidzie Wiedeń i przeniesiono go transferowano do największego przeciwnika wiedeńczyków więc ci jak pojawili się w jego nowym klubie przygotowali mu taki transik
|
|
|