[97-04]Galant EAxA/W - Galant - wersja USA i Europa, jakie różnice?
Rafal - 13-02-2009, 00:10 Temat postu: Galant - wersja USA i Europa, jakie różnice? Mam pytanie czy błotniki, maska, grill oraz lamy z wersju europejskiej pasują do amerykańskiej. Niestety miałem dzwona i szukam a nie chce wtopić zakupu. HELP! Model 2001 GDI Avance
Owczar - 13-02-2009, 10:49
Ty masz wersję amerykańską czy Europejską? Bo z treści wynika, że masz amerykańską, ale na rynek Amerykański nie wychodził Avance 2.4 GDI. Chyba, że to dawca... Czy pytanie nie powinno brzmieć czy części z amerykańskiej pasują do Europejskiej?
W każdym razie odpowiedź na to pytanie jest następująca. Jeśli masz amerykańca i zakupisz wszystkie części od europejczyka tj. błotnik, lampy, maskę, grill i zderzak to będzie pasowało. Widziałem nawet na allegro takie pół-amerykańce W tym scenariuszu taka przeróbka jest jak najbardziej ok, tymbardziej jak dawcą byłby avance Jeszcze listwy progowe i tylny zderzak bym brał
W odwrotnym kierunku, tj jeśli masz europejczyka, też jeśli zakupisz wszystko to będzie pasowało, ale nie polecam. Przede wszystkim lampy amerykańskie świecą symetrycznie i mogą być problemy, poza tym jak zbijesz lampe, czy ktoś Ci puknie w jeden błotnik to będą problemy ze znalezieniem pojedynczych części od amerykańca. Nie wspomnę już, że europejskie wersje według mnie są ładniejsze
swinks_UK - 13-02-2009, 12:16
Poza tym musisz wymieniać CAŁY zestaw na raz (różnice w szerokościach i wysokościach zderzaka, grilla i lampy od amerykańca są minimalnie węższe. Więc ja przód to WSZYSTKO. Punkty mocowań tak samo, tylko wymiary minimalnie inaczej.
Acha, sprecyzuj z jakiego samochodu do jakiego chcesz przekładkę, bo mamy tu na forum teraz zonka.
kubasiw - 13-02-2009, 15:51
Też się zastanawiałem nad tym ze względu na fakt, że do amerykańskiej wersji jest o wiele więcej dedykowanych części do modyfikacji np. układy wydechowe. Czy przebieg układu pod podłogą jest taki sam w wersji US (3.0) jak i naszych "rodzimych" i jakie ewentualnie są różnice w średnicach. To samo jeśli chodzi o zawieszenia. Ciężko znaleźć takie informacje, spędziłem nad tym masę czasu i nic.
Anonymous - 13-02-2009, 16:01
troche OT na temat roznic
roznice to dopiero sa w wersjach na Tajwan
swinks_UK - 14-02-2009, 12:46
kubasiw napisał/a: | Też się zastanawiałem nad tym ze względu na fakt, że do amerykańskiej wersji jest o wiele więcej dedykowanych części do modyfikacji np. układy wydechowe. Czy przebieg układu pod podłogą jest taki sam w wersji US (3.0) jak i naszych "rodzimych" i jakie ewentualnie są różnice w średnicach. To samo jeśli chodzi o zawieszenia. Ciężko znaleźć takie informacje, spędziłem nad tym masę czasu i nic. |
Układ wydechowy inaczej poprowadzony pod podłogą. W sumie różnic tyle, że to prawie inne auto, tylko nazwa ta sama.
seir - 14-02-2009, 14:33
cuuube, masz więcej zdjęć takich perełek jak Galant policyjny?
Owczar - 14-02-2009, 18:28
cuuube napisał/a: | troche OT na temat roznic
roznice to dopiero sa w wersjach na Tajwan
|
cuuube to już wiem, z jakiej wersji masz te lampy które niedawno prezentowałeś
Piospi - 15-02-2009, 12:12
seir napisał/a: | cuuube, masz więcej zdjęć takich perełek jak Galant policyjny? |
Ja mam, ale wygląda jak VR-4 albo Avance (w nazwie obrazka jest vr4) :
piotr_82 - 03-03-2011, 22:46
witam wszystkich.Jestem tu nowy i jeszcze nie bardzo orientuje sie co gdzie mozna znaleźc.Miałem dzis dzwona swoim galantem 2.4 16v sprowadzony z usa,.Ucierpiał błotnik od kierowcy,zdzerzak przedni oraz wahacz i przegub od skrzyni.Powiedzcie mi co można dobrac z wersji europejskiej bo nie wiem.To jest cos takiego jak ten policyjny ze zdjęcia co dodał cuuube.Napiszcie mi jaki do dokładnie model bo nawet tego dokładnie nie wiem.Tu znalazłem link w usa taki sam wygląd jest mojego galanta jak w linku http://cgi.ebay.com/ebaym...=item1c191ac23b
robertdg - 03-03-2011, 22:52
http://forum.mitsumaniaki...ic.php?p=835812
Szukaj na allegro, napewno sa czesci do Twojego
piotr_82 - 03-03-2011, 23:07
robertdg, to ja pisałem ten temat tylko poszedł do kosza.A mógłbys mi cos doradzic bo jest tego troche ale nie chce kupic dziadostwa.Przeslij mi jakis link na allegro jak bys cos zobaczył bo ja sie nie znam uwierz mi.Tu masz link to jest taki sam jak mój http://cgi.ebay.com/ebaym...=item1c191ac23b
aha powiedzcie mi jakbym nie dał rady kupic częsci z tej własnie wersji to czy jakbym kompletny przód z europejczyka założył to by było??
radek79 - 04-03-2011, 13:59
jeżeli kupisz cały przód to będzie wszystko pasować
piotr_82 - 04-03-2011, 14:47
a jeżeli chodzi o wahacz przedni to z czego podchodzi?
radek79 - 04-03-2011, 15:05
musisz popytać w sklepach z częściami do aut amerykańskich na pewno pasuje z jakiegoś amerykańca ,moim zdaniem najlepiej kupić nowy wahacz bo to część która wpływa na bezpieczeństwo prowadzenia auta
|
|
|