[92-96]Galant E5xA - wymiana foteli w E5xA na fotele z E3xA
Anonymous - 13-02-2009, 01:06 Temat postu: wymiana foteli w E5xA na fotele z E3xA Witam,
Czy może ktoś z Forumowiczów orientuje się czy bez problemów można zamienić fotele z galanta 94 na siedzenia ze starszego modelu (E3xA)?
W moim galancie tapicerka nie jest rewelacyjnej jakości, a starszy model miał piękny welurek (w poprzednim lancerku też taki miałem i trzymał się świetnie mimo 320 tyś na liczniku)
Czy potrzebne są przeróbki?
Czy do sedana mogą pasować od htch?
Oczywiście była też welurowa opcja w E5xA,ale ciężko na taki trafić i myślę, że od starszego byłyby tańsze.
Za wszelkie wskazówki dziękuję.
tom11 - 13-02-2009, 19:16
ja mam welurek od EAxA i jest całkiem nieźle tylko tylne oparcie troche wystaje poza półkę ale jak ktoś nie czai galantów za nic sie nie pozna
jarekrk - 19-06-2009, 09:41
a skóre od rekinów ? można przekładać? Bo na allegro nawet można to tanio dorwać:)
jacek11 - 19-06-2009, 17:19
Ostatnio zakładałem skórę do mojego HB,od sedana,i jest problem z tylną kanapą.
HB ma siedzisko dzielone na zawiasach,sedan ma całe na zatrzask.
Oparcie na innej wysokości,i do tego zatrzaski nie pasują.
Boczki też są inne.Ogółem,bez przeróbek nie podejdzie.
Co nie znaczy,że się nie da.
Pozdro.
ps.zawiasy oparcia też trzeba przerobić
Frost - 22-06-2009, 09:43
jarekrk napisał/a: | a skóre od rekinów ? można przekładać? | ja mam przełożoną skórke od rekina do swojego. Oczywićie przód lezy jak ulał, a z tyłem są problemy. Boczki tylnego oparcia nie pasują specjalnie (są mniejsze) tylne oparcie też nie lezy jak trzeba, zresztą siedzisko równiez, idzie troche wszystko poprzerabiać i będzie w miare dobrze ale nie da sie tego zrobić na ideał
konradr, jak chcesz to mam ze swojego tego i poprzedniego po komplecie siedzień bawełnianych koloru taki niebieski jakiś. Jeden komplet moge Ci oddać za free bo i tak musze sie go pozbyć (za mało miejsca do składowania)
|
|
|