To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Colt C50 i starsze - automaty join ;(

Anonymous - 22-06-2006, 16:09
Temat postu: automaty join ;(
mam automata miska z '90 i tak....sa tam trzy biegi i jeden nadbieg(jako czwarty). No i jade silnik wszysko ok tylko jak silnik osignie swoja normalna temp. i gdzies na trasie zatrzymaja mnie jakies swiatla lub cos to jedynka,dwojka i trojka wskakują normalanie a przy zmianie juz na czwarty bieg to to obroty leca w gore a jechac nie chce (tj. jakby byl na luzie ) i musze przełaczyc na 3 biegna trasie jest bardzo meczace jechac 70km/h .Oleju jeszcze nie wymienilem moze to tylko to, ale nie wiem jaki wlac i czy dolac czy wymienic cały mało speców u nas w koszalinie albo nie zanm zadnegp help :)
tomusn - 22-06-2006, 17:42

a jak jedziesz to czwórka wchodzi dobrze?
a potem jak przełączysz na 3 (OD OFF) i włączysz spowrotem to wrzuca 4?

jedyne co ci moge poradzić to zapytaj na forum automatów, na pewno ktoś odpowie. mi odpowiedzieli

Krzyzak - 22-06-2006, 20:35

robilem z kolega takiego colta i po wymianie oleju z filtrem skrzynia ZUPELNIE inna
Anonymous - 23-06-2006, 18:07

nie wlacza spowrotem czworki tylko dzieje sie to samo caly czas.Krzyzak a powiedz jaki olej i czy caly spuszczales i ile wlales itd itp z gory dziekuje
Krzyzak - 23-06-2006, 21:50

staralem sie caly, ale weszlo ok. 4.5 litra (powinno chyba prawie 6, wiec jednak cos zostalo) olej poszedl Dexron II - juz nie pamietam firmy; filtr i uszczelka kupowane u Japaneze - komplet z wysylka ok. 240 zl; dokladne czyszczenie miski i magnesow, nalewanie na cold, potem rozgrzanie i uzupelnienie stanu na hot
Anonymous - 03-08-2006, 19:31

nic nie dala wymiana oleju :( chyba czas na wymiane skrzyni ktos ma pojecie o tym ?????

[ Dodano: 03-08-2006, 20:32 ]
ps . krzyzak mam identycznego colcika ja widac na focie :)pozdro