Outlander II GEN Techniczne - V max czy na pewno wynosi tyle tyle co twierdzi producent?
bob - 15-02-2009, 19:54 Temat postu: V max czy na pewno wynosi tyle tyle co twierdzi producent? Witam
Przejechałem ponad 10 tkm OutkiemII 2,0 DID i nie udało mi się osiągnąc wyższej prędkości niż 180km/h ( i to na 5 biegu, na 6 biegu 170, co ciekawe obroty wynoszą wtedy 3500-3800 obr/min i nic więcej , nawet przy dość długiej jeżdzie z pedałem gazu w podłodze) próby na Wrocławskiej A-4.
Niewiem czy posiadam felerny egzemplarz, czy tak ma być. Producent jednak wspomina o v-max 187 km/h.
Jak jest u Was?
Pozdro
jmgmotocykle - 15-02-2009, 20:39
proponuję: 1 . pojechc na serwis czy nie masz jakiś błędów w centrali sterującej. 2. niech serwis spr. opaskę na rurze turbo - nie mam tego silnika ale wiem że takowa lubi spaśc lub się obluzowac - wtedy silnik nie osiągnie pełnej mocy. 3. test na hamowni - czy silnik "trzyma" moc i Mn podany przez producenta.... "zatrzymywanie" się silnika na podanych przez ciebie obr. nie jest normalne i jest typowym objawem niedoboru mocy. powodzenia
yesko - 15-02-2009, 20:45
Z tego co pamiętam z fizyki to opory powietrza rosną z kwadratem prędkości i są zależne m.in. od powierzchni przekroju poprzecznego pojazdu a ta w przypadku Outlandera jest dość spora. Innymi słowy przy pewnej prędkości silnik nie jest już w stanie pokonać wszystkich oporów ruchu i nie damy rady wkręcić go na wyższe obroty.
Jak dla mnie to 180 i tak jest nieźle, być może w rzeczywistości jest to mniej bo liczniki zawyżają. Można sprawdzić Vmax GPSem - one chyba są dokładniejsze.
Nie wiem jeszcze ile wycisnę z mojego Miśka - na razie nie mam gdzie przetestować.
Anonymous - 15-02-2009, 22:31
Powinien jechac 200 licznikowe przy sprzyjajacych warunkach.
Robson86 - 15-02-2009, 23:26
bob napisał/a: | próby na Wrocławskiej A-4.
Niewiem czy posiadam felerny egzemplarz, czy tak ma być. Producent jednak wspomina o v-max 187 km/h. |
pamietajcie ze Mitsumaniaki wyznaja zasade stop piratom drogowym
Pozdroo
Hiszpan - 16-02-2009, 09:12
Robson86, myślę, że większość z nas pamięta
Nikt tu nie ma zamiaru się przechwalać ani pochwalać takich prędkości - mam nadzieję.
Mowa jest raczej w technicznym kontekście prędkości. Producent podaje 140 KM i 187 km/h. KM można zmierzyć na hamowni, km/h chyba nie da się inaczej. Co oczywiście nie znaczy, że trzeba to robić.
Już za samo stwierdzenie (w tym wypadku), że "dane producenta są błędne" u nas należałoby się ostrzeżenie
No chyba, że próba odbywała się na autostradzie u naszych zachodnich sąsiadów.
Wracając do tematu.
Mnie tam prędkość maksymalna do szczęścia nie jest potrzebna.
Co z tego, że będę wiedział, że "pójdzie" te 187 a może nawet 200 ? Chyba w dzisiejszych czasach ważniejsze jest przyśpieszenie i elastyczność silnika niż v-max Jeżeli nawet tego pierwszego 2.0 DiD brakuje to na elastyczność nie można narzekać. Co do v-max, to u nas za duży ruch, autostrad jak na lekarstwo no i oczywiście wysokie mandaty.
Jeżdżąc poprzednim motocyklem turystycznym przez kilka lat, zmierzyłem ją tylko 1 raz (słownie: jeden ). Obecnym (trzeci rok) jakoś nie miałem potrzeby tego sprawdzać. W Outku też jeszcze nie sprawdzałem i specjalnie nie mam chęci do tego. Powiem tylko, że przy 160 km/h wg GPS na liczniku było niecałe 170 km/h i raczej była to prędkość rzeczywista, bo mierzona na dłuższym dystansie. No i to była chyba największa prędkość jaką Outkiem osiągnąłem.
Student - 16-02-2009, 10:02
Nawet jak nie osiąga to nie ma podstaw do reklamacji.
Pewna pani przegrała sprawę w Sądzie z firmą FORD, zakupiła Mondeo (STI) chyba jest takie i miał mieć coś ok. 215-225KM (nie chce mi się szukać specyfikacji) niestety pomiary na hamowni pokazały troszkę mniej jakieś 7-10%. i sąd odrzucił wniosek reklamacyjny o wymianę samochodu.
kosiar - 16-02-2009, 10:55
potrzebujesz szybciej - kup 2.0 TURBO przy tych obrotach nic nie jest w stanie go zatrzymać i ciągnie aż do końca obrotomierza na każdym biegu
a tak serio to powodów może być więcej tak jak piszą koledzy:
- błędne dane producenta ( u mnie też podobno nie ma 202 kM tylko około 196kM ale misiek daje radę )
- żle skalibrowany licznik - najlepiej test przy pomocy GPS ( łatwo to sprawdzić i wcale nie trzeba przy max prędkościach )
- warunki pogodowe, jazda z wiatrem, pod wiatr, pogoda bezwietrzna
- nasze paliwo też pozostawia wiele do życzenia
- obciążenie auta
raczej nie wydaje mi się by była to wada w Twoim OUTKU 140 kM przy tych gabarytach to chyba nie jest żle, jak chcesz mieć pewność to pozostaje wizyta na hamowni sprawdzisz dokładnie co i jak ...
Gunner - 16-02-2009, 14:34
Witam
U mnie bylo i jest tak:
Probowalem kila razy,przy 140 kucach(148 mierzone w V-techu) na paliwie polskim z Kolbaskowa Outi polecial 181 km/h i ani troche wiecej,dodam ze byly w aucie 2 osoby.
Wracajac z Rotterdamu mialem paliwo z Arala zatankowane po drodze i na banie wg GPSu-178km/h a na busoli bylo 189km/h.
Na boxie 172 kuce-max wyciagnalem wg GPS 184-6 km/h.Wg licznika prawie 200.
Spiesze nadmienic ze wszystkie pomiary byly robione w Niemczech,zgodnie z przepisami
Ale co do tych wartosci odnosze sie z lekkim przymrozeniem oka,bo raczej jak wiecie wiele czynnikow ma kolosalne znaczenie,opony,droga ,wiatr,paliwo.....szczegolnie polskie.
Pozdro
KowaliK - 16-02-2009, 16:02
A to dziwne... Nasz egzemplarz (bez żadnych boxów, chipów, etc) na zimowych 16" poleciał licznikowe 195 km/h. Wszystko oczywiście na zamkniętym odcinku drogi.
krzychu - 16-02-2009, 16:15
A nie pisze w instrukcji że podczas jazdy powyżej 160km/h należy dopompować opony? Bo te pod dociskiem będą siadac?
Krzychu
Gunner - 16-02-2009, 16:47
Cisnienie ma napewno DUŻE znaczenie jesli odbiega znacznie od wymogow producenta.
Ale pamietam kiedys byl test Daewoo Lanosa 1.6 w Auto Swiecie .Jezdzili na trasie z W-awy do Katowic kilka razy na roznych paliwach(test spalania) oraz testeowali rowniez predkosc max.
Najwieksza roznica to okolo 18km/h.
Porzadne paliwo ma na pewno znaczenie.
pozdro
bob - 16-02-2009, 19:08 Temat postu: Naprawdę jaki jesteś nie wie nikt ... ... no i tyle w tym temacie.
No może nie wszystko.
Przez kilka lat jeździłem toyotą, i nawet gdy miała 7 lat to zawsze gdy chciałem osiągałem prędkośc max określoną prez producenta, bez problemu,i bez znaczenia na jakim paliwie ... to chyba o czymś świadczy?
Nie chodzi mi o wyścigi bo do tego jest miśiek evo itd... ale od 6-miesięcy odkąd mam outka spróbowałem ile on pociągnie i wyszło wielkie rozczarowanie.
jurekschroda - 18-02-2009, 13:56
Kilka razy miałem okazję sprawdzić Outka 2.0 DiD na autostradzie i za każdym razem nie było większych problemów z 200/h, na zwykłym paliwie z Orlenu
tomaszgi - 06-03-2009, 21:00
Potwierdzam wskazówka dochodi do 200 km/h
|
|
|