Problemy techniczne - Szukam fachowca elektronika-Outlander I
tomek.rzepek - 15-02-2009, 20:59 Temat postu: Szukam fachowca elektronika-Outlander I Witam, poszukuję fachowca elektronika z okolic Warszawy.
Problem mam tego rodzaju że świeci mi się check engine, błąd jaki wyskakuje to niewystarczająca wydajność katalizatora. W ASO najchętniej wymieniliby mi cały katalizator, a katalizator to to nie jest bo w aucie nie czuć żadnej straty mocy ani nic, Lambda też nie, bo tegoż błędu nie ma. Coś słyszałem że może to być problem z pompą paliwa-za małe ciśnienie, ale co konkretnie? Auto miało LPG teraz już nie ma. Chodzi bdb, tylko czasem przy małych obrotach i mały wciśnieciu gazu szarpie. Co to może być?
Maretzky85 - 15-02-2009, 23:54
A dlaczego elektronik ?
Radeon - 16-02-2009, 00:25
Pewnie dlatego, że jak się zakłada gaz to się łapki w kabelki wkłada a jak się demontuje to sie znowu grzebie w kabelkach.
Szarpie czasem na: świece, kable zapłonowe, itp (układ zapłonowy).Ale może ktoś znający sie na temacie w tych autach podpowie więcej.Pozdro
tomek.rzepek - 16-02-2009, 17:36
Bo założyłem że to problem wynikający z pompy paliwa i pochodnych. A jak inaczej można to zweryfikować? Chciałbym, żeby ktoś podpiął się z komputerem sprawdził wszystkei parametry i znalazł przyczyne o:-)
Anonymous - 16-02-2009, 18:02
polecam warsztaty > BOSCH SERVICE < jest tam mapka - znajdz serwis w jednym z oddzialow w Poznaniu doszli mi do takich cudow w poprzednim aucie ze nie moglem wierzyc
tomek.rzepek - 16-02-2009, 20:19
spróbuję, dzięki!
[ Dodano: 17-02-2009, 21:48 ]
A zapłon to kto da radę sprawdzić? Nadmieniam że chodzi o Outlandera, mniej popularne auto niż reszta plaskaczy. Skąd wziąć dane/cokolwiek?
|
|
|