To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Lancer C6x i starsze - [C68A 1.8] Lancer

wiktorj85 - 15-02-2009, 22:43
Temat postu: [C68A 1.8] Lancer
Witam wszystkich! Posiadam lancera z 92 roku silnik 1.8 DOHC 16V 4G67 i zauważyłem ze takich modeli jest bardzo mało i ciężko coś poczytać na ten temat. Np. na allegro to spotkałem przez rok czasu tylko 3 sztuki do sprzedania... Czy ich jest tak mało? a może ludzie nie chcą ich sprzedawać...? Chciałbym pooglądać jakieś fotki i dowiedzieć sie o fabrycznych możliwościach tego autka... Może ktoś coś wie? Był bym wdzięczny! Pozdrawiam!
danino88 - 16-02-2009, 23:07

no ja posiadam nieco słabszą wersję lancerka 1.6 16v w tej samej budzie i także niewiele o tym można się dowiedzieć;) niestety... jest tych aut tak mało, także na całe szczęscie, ale niestety mniej informacji o nich...
Anonymous - 18-02-2009, 18:57

j także posiadam takowe autko i prawie drugie w częściach :)

co chciałbyś dokładnie wiedzieć?

danino88 - 21-02-2009, 23:07

ja chciałbym wiedzieć dużo rzeczy ale głównie:
Jak zwiększyć nieco moc silnika, bo jeździłem coltem CA0 1.6 16V czyli z takim samym silnikiem i dużo lepiej się zbierał. Czy to różnica przez masę, chociaż jest to niecałe 100kg.
Jakie gumki stabilizatora pasują bo nic nie mogę dopasować:(
Jak powinno się przedstawiać spalanie?
Rozstaw śrub oraz otworu centrującego do felg:)

Anonymous - 22-02-2009, 00:09

colt jest lżejszy o dobrze przyspiesza. Jednak w aucie, które posiadasz ze zdrowym silnikiem nie powinno uciekać. Wręcz przeciwnie.

Gumki stabilizatora to polecam oryginalne. Można kupić u kolegi Japaneze.

Spalanie zależy od stylu jazdy. U mnie miasto to było coś ok. 12 litrów, trasa 9-10.
Ale to wszystko zależało od ilości stania w korkach, ciężkości nogi itp.